avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar repus pe rol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar repus pe rol

In baza art. 344 alin. 1 Cod de procedura penala, repune cauza pe rol.....
deci dosarul meu a fost repus pe rol....pot sa mai depun dovezi in dosar?
intreb pt ca in proces (amanata pt ca avocatul din oficiu nu a fost prezent) am zis judecatorului ca am achitat prejudiciul si doresc sa se aplice art 74 ind.1 (fapta din 2010,beneficiind de legea mai favorabila) iar el a zis ca nu se poate deoarece dosarul a fost repus pe rol si vor fi dezbateri pt aplicarea legii 41 sua nu mai stiu exact (ca a fost concurs sau nu) si ca deja am recunoscut fapta

Cel mai recent răspuns: oltul , utilizator 09:00, 12 August 2013
Dupa repunerea pe rol nu mai puteti depune nicio dovada in dosar, nu mai sunteti in termen.
Repunerea pe rol (daca face referire la art 344 alin 1 CPP) va viza doar schimbarea incadrarii juridice a faptei.
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2013
Avocat Draghici Cornelia, Avocat
Puteti depune orice dovada la dosar si dupa repunerea pe rol.
Se poate schimba incadrarea juridica in functie de noile dovezi depuse de inculpat chiar daca instanta avea in vedere schimbarea incadrarii juridice in alta directie juridica fata de noile dovezi depuse.
De fel, incadrarea juridica urmeaza a se schimba in functie de ceea ce a apreciat instanta mai inainte de repunerea pe rol a cauzei cu ocazia deliberarii.
nu prea ma intereseaza incadrarea juridica (ca va fi art 215 alin1 sau 215 alin 1,2) si se aplica 41 pt ca s mai multe acte materiale,ca oricum daca primesc pedeapsa cu inchisoarea primesc minim 2 ani plus sporul ca mai am 6 suspendari si in prezentul dosar s complice......pot sa cer aplicarea legii art 74.ind1? si asta e o incadrare?
Pai...nu ati cerut pana acum ca tot am discutat despre asa ceva...
Normal ca puteti si acum...
da,am cerut dl avocat lascoschi,dar intr-un alt dosar ......am un dosar pe rol unde am cerut si va fi aplicat,am un alt dosar(contestatie in anulare) si asta,repunerea pe rol.....si termenele sunt intr-o saptamana,iar eu tot am amanat ca sa se judece contestatia (ca nu cumva sa se aplice la vreunul dintre 2 dosare,sa afle curtea de apel si atunci nu mai poate sa se aplice.....odata sa aplice curtea la ciontrestatie si dupa aceea judecatoriile,cu speranta ca nu afla(sper ca intr o saptamana nu apare in cazier).....iar daca afla si nu aplica mai am sansa de recurs si incerc sa tin pe rol dosarele pana februarie 2014,pana intrarea in vigoare a noului cod si cer incetarea cercetarii judecatoresti (conform noului cod impacarea inlatura rasp penala)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar repus pe rol. depunere dovezi oltul oltul In baza art. 344 alin. 1 Cod de procedura penala, repune cauza pe rol..... deci dosarul meu a fost repus pe rol....pot sa mai depun dovezi in dosar? intreb ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă schimbarea încadrării juridice a faptei? oanaportar oanaportar Va prezint următoarea situație : - într-un proces penal, un coleg a fost judecat pentru săvârșirea faptei de delapidare Dosarul a fost dat în ... (vezi toată discuția)
Termene de amanare a pronuntarii si apoi punere pe rol al dosarului utilizatoruleu utilizatoruleu Buna, Va rog frumos daca poate sa-mi spuna si mie cineva ce inseamna atatea amanari la o pronuntare de inselaciune si apoi punere pe rol.Poatee ajuta si nr de ... (vezi toată discuția)