avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident Rutier 11. 08. 2013
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident Rutier 11. 08. 2013

Buna ziua,

Azi am fost implicat intr-un accident rutier, vina este a mea, mergand pe bicicleta, dupa ce am evitat un cal, lasat singur pe strada ..., am intrat pe contrasens si am atins un autoturism din sens opus. In urma <ciocnirii>, eu m-am ales cu cateva zgarieturi si ceva la bicicleta, iar masina la fel ceva pagube.
Mi-am recunoscut vina ,am platit amenda si m-am oferit sa platesc reparatia autovehiculului implicat, am sunat la un magazin auto (de unde imi cumpar si eu piesele ptr. masina) si am aflat preturi ptr. piese noi ,ptr. masina dansului (opel astra 2001) , dupa ce i-am comunicat preturile, dansul : <nu vrea chinezisme, vrea piese originale...>, i-am explicat ca nu sunt < chinezisme > ... si ca nu am posibilitati materiale ptr. cele originale pe loc si ca am nevoie de ceva timp sa strang banii respectivi si dansul m-a amenintat cu un proces ...

ceva sfaturi ?

ce risc ? si ce pot face ?

in caz ca pana la urma reusesc sa imprumut bani si sa rezolv ..., ce hartie si unde sa fac , ca dansul sa nu mai aiba pretentii ulterioare ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:22, 11 August 2013
Puteti apela la un Service sa-i repare masina achitand contravaloarea.
Ar fi trebuit sa va intoarceti si asupra stapanului calului care l-a lasat liber solicitand sa achite el pagubele.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Sa isi foloseasca asigurarea pana faceti rost de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vandut o masina, apoi am fost amenintat diegote diegote Am vandut recent o masina Opel Astra inmatriculata, cu 1600 de lei. Si a ramas tot pe numele meu,si noul proprietar urma sa isi depuna acel fiscal la primaria ... (vezi toată discuția)
Accident cu biciclist minor. ce trebuie sa fac? chucky_florin chucky_florin In data 17 06 11 mergand cu masina pers. ,intro curba (nu era intersectie)mia aparut din contrasens un minor(13 ani)cu bicicleta care se deplasa p sensul meu ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani dat ca avans cumparare auto Aryadna23 Aryadna23 Buna ziua, Va prezint o problema cu care ma confrunt in ultimele luni. Acum ceva timp am decis sa-mi cumpar o masina second hand. La recomandarea unor ... (vezi toată discuția)