avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani dat ca avans cumparare auto
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani dat ca avans cumparare auto

Buna ziua,

Va prezint o problema cu care ma confrunt in ultimele luni.
Acum ceva timp am decis sa-mi cumpar o masina second hand. La recomandarea unor prieteni de familie am apelat la cineva care aducea masini din Germania.
Dupa intalnirea de rigoare, discutii cu privire la marca masinii, schimb de SMS-uri si link-uri cu posibile masini, schimbate pe watsapp, ma intalnesc cu el si in prezenta tatalui meu ii inmanez o anumita suma.
Omul pleaca in Germania, intre timp ma hotarasc 100% asupra masinii, ii confirm scris(SMS) ca nu vreau altceva in afara unui Opel Astra. Primesc asigurari ca totul este in regula si apoi pauza...nimic.
Incerc sa sun, sa dau de el dar foarte greu raspundea la mesaje.
In cele din urma primesc mesaj, ti-am luat Opel meriva. Zic, Astra nu era, ti-am trimis mesaj ca nu vreau altceva. Erau toate aiurea, bla, bla, bla. In sfarsit cumpara masina pe numele meu si cand vine acasa vad ca masina era de fapt de Franta. Imi spune ca e buna, ca nu are nicio problema si sa ma uit la ea sa vad daca sunt multumit. Primirea masinii s-a facut in prezenta unui martor, iar discutia a fost in felul urmator: Bai nene, masina e de Franta si eu nu o vreau. Nu mi-ai adus factura, nu mi-ai adus carte service, si nu e ceea ce agreasem. Pai daca esti nemultumit eu iti dau banii si bag masina la vanzare. Zic ok.
Acum omu nu stiu prin ce mijloace a inscris masina(nr rosii) pe numele lui. Cum e posibil daca era cumparata pe numele meu? NU-mi mai raspunde la telefon iar prin acelasi intermediar imi transmite ca o sa primesc banii cand o sa vanda masina.
Ce pot face sa-mi recuperez banii? Exista vreo cale legala?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Aryadna23 , utilizator 14:43, 14 Februarie 2017
Trebuia sa incheiati o chitanta pentru suma de bani pe care v-o datora . Masina a fost vanduta in baza procurii pe care i-ati dat-o pentru cumparare vanzare probabil. Faceti o plangere penala la politie pentru inselaciune .
Multumesc. Din pacate nu am nicio hartie care sa ateste ca i-am dat banii.Martor a fost tatal meu, dar de asemenea acesta a recunoscut in fata mai multor oameni ca urmeaza sa-mi restituie banii, deci implicit ca acestia au fost dati. Se pot lua in considerare declaratiile acestor martori? Politia poate rezolva problema sau trebuie un proces civil?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Brief pierdut Melinda87 Melinda87 Buna ziua, as avea o problema care nici cum nu se rezolva de 6 luni...din nefericire tata a cumparat un opel astra bertone de la constanta cu contract de vc, ... (vezi toată discuția)
Cine are drept de folosinta a unei masini cu nr. de bulgaria in romania? oricine, proprietarul din contract sau cei din procura? catalin19sh catalin19sh Salutare! eu posed de 2 luni opel astra cu nr de BG;si am tot tacamul la masina, asigurare, itp, procura, [b]contract de vanzare-cumparare BG+RO intre mine si ... (vezi toată discuția)
Radiere masini adrian78 adrian78 Sora mea a cumparat de curand un Opel Astra H. Masina prima data a fost in Spania,apoi an Germania dupa care a ajuns in Romania.Firma de la care a cumparat ... (vezi toată discuția)