avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere masini
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere masini

Sora mea a cumparat de curand un Opel Astra H. Masina prima data a fost in Spania,apoi an Germania dupa care a ajuns in Romania.Firma de la care a cumparat masina NU ia dat actul de radiere din Spania in original si numai copie,cel din Germania la primit in original.Patronul firmei sustine ca acel act in original se afla la politia din Germania. Se poate asa ceva??? Eu nu cred dar mai putin conteaza ce cred eu.Problema este ca masina nu poate fi inscrisa.
Ce poate face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Teodor Dobrean , Notar 12:18, 20 Iunie 2008
Actul original de radiere al autoturismului trebuie sa fie in posesia respectivei firme. Autoritatile competente din Spania elibereaza respectivul act de radiere si nu il retin in tara respectiva. Solutia pentru inscriere e urmatoarea: din partea persoanei care a adus autoturismul in tara este necesara o declaratie notariala in forma autentica privind faptul ca a pierdut respectivul act sau privind faptul ca a fost retinut de organele competente din Spania. Acest act este indeajuns pentru inscrierea autoturismului in tara.
Daca mai aveti alte nelamuriri reveniti cu detalii.
O zi buna. Succese ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina inmatriculata in spania simonasobis simonasobis Buna tuturor. Am si eu niste nelamuriri cu privire la inmatricularea unei masini. Speta este urmatoarea : masina este inmatriculata in Spania. As dori sa o ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri radiere es , inmatriculare in ro Zanetti Zanetti Buna ziua. Am un Ford Mondeo cumparat din Spania si care a fost radiat... insa pe talonul masinii nu scrie nimic cum ca ar fi anulat pt export UE sau ... (vezi toată discuția)
Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul \"Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic\", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana ... (vezi toată discuția)