avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... În noul cod penal vor mai fi aceste infractiuni?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

În noul cod penal vor mai fi aceste infractiuni?

Asocierea in vederea savarsirii de infractiuni si spalare de bani se mai gasesc in noul cod penal?
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2013
danad1nu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 10:52, 25 Octombrie 2013
Asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni prevazuta de art.323 Cod penal nu se mai regaseste in Noul cod penal. Spalarea de bani este prevazuta de:

Art. 269 Spălarea de bani
(1) Operaţiunea juridică de orice fel, efectuată în scopul împiedicării identificării originii ilicite, a situării, a circulaţiei, a titularului real al dreptului de proprietate ori a existenţei altor drepturi cu privire la un bun, de către o persoană care, fie a cunoscut, fie a prevăzut din împrejurările concrete, că acesta provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, chiar fără a cunoaşte natura acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Fapta constituie infracţiune şi atunci când aceasta a fost săvârşită de autor sau de un participant la fapta prevăzută de legea penală din care provine bunul.
(3) Tentativa se pedepseşte.


complice la spalare de bani este acelasi lucru?
Noul cod penal:

ART. 48

Complicele

(1) Complice este persoana care, cu intenţie, înlesneşte sau ajută în orice mod la săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală.

(2) Este de asemenea complice persoana care promite, înainte sau în timpul săvârşirii faptei, că va tăinui bunurile provenite din aceasta sau că va favoriza pe făptuitor, chiar dacă după săvârşirea faptei promisiunea nu este îndeplinită.



ART. 49

Pedeapsa în cazul participanţilor

Coautorul, instigatorul şi complicele la o infracţiune săvârşită cu intenţie se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru autor. La stabilirea pedepsei se ţine seama de contribuţia fiecăruia la săvârşirea infracţiunii, precum şi de dispoziţiile art. 74.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am și eu o întrebare, complicitatea viol intră ... sudituemil sudituemil Bună ziua, am și eu o întrebare, Complicitatea viol intră sub incidența legi 118 pe 2019 pentru care sunt chemat la secția de politie Vă mulțumesc (vezi toată discuția)
Complice la spalare de bani danad1nu danad1nu Complice la spalare de bani se mai regaseste in Noul Cod Penal? (vezi toată discuția)
Spalarea banilor bobo87 bobo87 Salut. Stie cineva daca in noul cod penal este inclusa infractiunea \"spalarea banilor\"? pentru ca intr o parte gasesc niste informatii, in alta parte ... (vezi toată discuția)