avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, am și eu o întrebare, Complicitatea viol ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, am și eu o întrebare, Complicitatea viol intră ...

Bună ziua, am și eu o întrebare,
Complicitatea viol intră sub incidența legi 118 pe
2019 pentru care sunt chemat la secția de politie
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:46, 20 Aprilie 2022
Complice este persoana care, cu intenție, înlesnește sau ajută în orice mod la săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală. Este de asemenea complice persoana care promite, înainte sau în timpul săvârșirii faptei, că va tăinui bunurile provenite din aceasta sau că va favoriza pe făptuitor, chiar dacă după săvârșirea faptei promisiunea nu este îndeplinită.
Coautorul, instigatorul și complicele la o infracțiune săvârșită cu intenție se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru autor.
Prin săvârșirea unei infracțiuni sau comiterea unei infracțiuni se înțelege săvârșirea oricăreia dintre faptele pe care legea le pedepsește ca infracțiune consumată sau ca tentativă, precum și participarea la comiterea acestora în calitate de coautor, instigator sau complice.
Mă interesează dacă se incadrează în legea 118 din 2019 ,da sau nu ?
Da, domnule, indeniabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În noul cod penal vor mai fi aceste infractiuni? danad1nu danad1nu Asocierea in vederea savarsirii de infractiuni si spalare de bani se mai gasesc in noul cod penal? (vezi toată discuția)
Furt calificat. PaulB17 PaulB17 Buna,as vrea sa deschid un subiect destul de des dezbatut,si anume furt calificat,aseara am intrat in contradictoriu cu un prieten,care mi-a spus ca defapt,cel ... (vezi toată discuția)
Instigare???complicitate?? dia2120 dia2120 ce este mai grav :instigarea sau complicitatea ???? cum se poate dovedi instigarea??? e de ajuns declaratia (mincinoasa) a faptuitorului???:sorry: (vezi toată discuția)