avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna ziua un sfat daca se poate va rog
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna ziua un sfat daca se poate va rog

buna ziua

buna ziua am si eu nevoie de un sfat in 2010 am preluat o firma cu datorii cand am luat firma persoana care ma pus in contact mi a garantat ca daca stau plecat din tara pt un an si nu am nimic pe numlele meu totul se va incheia si nu voi avea nici o problema doar nu voi putea avea nimic in numele meu...eu sunt plecat de 3 ani din tara dar trebuie sa ma intorc pt a rezolva niste acte in vederea preluari pe nume apartamentul bunicii mele care este intr o stare critica de sanatate ce riscuri imi asum daca ma intorc in tara pt ca procesul pt firma care am preluat o este in pe roll ...va multumesc
Cel mai recent răspuns: KataG , utilizator 09:54, 12 August 2013
Daca in urma procesului veti fi gasit vinovat veti fi executat silit.
Adica orice bun aflat in proprietatea dvs. il veti pierde.

Trebuia sa va informati in concret mai inainte de a prelua firma.
Nu era deloc complicat sa fi consultat un contabil si un avocat cu actele firmei in fata pentru a intelege exact la ce riscuri va expuneti.
va multumesc foarte mult pentru ajutor...ma expun la alte riscuri in afara de a fi executat silit de ori ce bun imi este in posesie?
Totul depinde de ce s-a intamplat cu firma respectiva. Daca au fost facute tranzactii ilegale sau nu au fost depuse declaratii, inregistrate acte, etc. puteti fi acuzata de diverse infractiuni de la evaziune fiscala , la spalare de bani sau ... cine stie ce o fi in firma. Daca vreti sa dormiti linistita cu capul pe perna, tb sa va interesati de situatia firmei in primul rand, daca mai exista, daca este urmatita fiscal etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala, spalare de bani ContSters259422 ContSters259422 Buna ziua. Am un prieten care fara sa vrea a intrat intr-o incurcatura. Un tip ia propus sa preia o firma pe numele lui si ca ii da 1.000 de lei pe luna. ... (vezi toată discuția)
Preluare firma gabriel_mg gabriel_mg am o firma pe care nu o mai pot tine pe linia de plutire .as putea avea incredere in firmele de preluari ....mai am si un teren girat la o banca oare ar putea ... (vezi toată discuția)
Firma sefului pe numele meu morfeus01 morfeus01 Buna ziua, la rugamintea fostului meu sef am preluat una dintre firmele acestuia pe numele meu ( asociat unic, administrator). Pe firma respectiva s-au facut ... (vezi toată discuția)