avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drept somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drept somaj

Am urmatoarea situatie: In iunie 2012 am intrat in somaj,iar in mai 2013 am fost angajat pe perioada determinata pana la sfarsitul lunii august, iar somajul a fost suspendat . Acum doresc sa intrerup contractul de munca inainte de termen si sa ma angajej tot pe perioada determinata la alta societate. Intrebare: mai pot continua dupa aceea somajul? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 12 August 2013
Legea nr.76/2002 prevede :
art.44 : Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determinata mai mare de 12 luni;.

....

Atfel , daca durata c.i.m. este mai mare de 12 luni atunci plata indemnzatiei va inceta.
Legea nu face distinctie daca aceasta durata trebuie sa fie cumulata la un singur angajator sau la mai multi sau daca este formata din mai multe perioada sau din una singura.
Sa inteleg ca nu conteaza daca plec prin demisie de la primul angajator, dar sa nu depasesc 12 luni lucrate, iar de la ultimul angajator sa plec la expirarea c.i.m. care a fost incheiat pe perioada determinata.Va multumesc!
In cazul in care s-a suspendat plata indemnizatiei de somaj pentru ca s-a incheiat un c.i.m. pe durata determinata de pana in 12 luni , pentru reluarea platii indemnizatiei nu conteaza articolul cu care a incetat c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire in somaj dupa prelungire contract perioada determinata monrocka monrocka Buna seara! Sunt in situatia in care imi va expira contractul pe perioada determinata (inainte de angajare am fost in somaj), insa angajatorul mai are nevoie ... (vezi toată discuția)
Somer actual in curind angajat lonewollf lonewollf Buna ! Se da urmatoarea situatie.Sunt proaspat somer (dupa 18 de ani de munca ) in urma disponibilizarilor colective de la Mechel Campia-Turzii.Mi-am gasit ... (vezi toată discuția)
La incetarea cim voi primi din nou indemnizatie de somaj? leand leand Buna ziua -dupa 6 luni de somaj am fost incadrat pe perioada nedeterminata timp de 15 luni la expirarea perioadei CIM, se va relua perioada ramasa sau se ... (vezi toată discuția)