avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Inregistrare CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Inregistrare CASS

Buna ziua, as dori o informatie legata de inregistrarea la CAS. Am fost inregistrata la CAS Cluj prin firma la care eram angajata pana in aprilie 2013, dupa care m-am transferat la o alta firma cu sediul in Bucuresti care tine de CASMB. In luna iulie am fost internata doua zile in spital in Cluj Napoca cu copilul, pentru care am primit concediu medical. Intrebarea mea este daca acest concediu medical se poate trece in declaratii pe CASMB, firma nefiind inregistrata in Cluj si concediul medical s-a facut pe CAS Cluj? Precizez ca domiciliul meu este in Cluj si sunt inregistrata la medic de familie in Cluj. Este necesar sa vin cu acte din partea firmei ca sa fie inregistrata la CAS Cluj?
Cel mai recent răspuns: ContSters198623 , utilizator 11:30, 13 August 2013
O firma trebuie sa inregistreze si sa declare un salariat la Casa de Sanatate de care apartine medicul de familie al acestuia; chiar daca firma la care lucrati are sediul in alta localitate, trebuia sa va inregistreze la CAS Cluj; firma trebuie sa faca acte rectificative la zi pentru ca sumele / cotele de impozit aferente CASS , s-au dus pana acum la CASMB, si nu la CAS Cluj.
Multumesc mult pentru raspuns. Imi puteti da si informatii despre ce acte sunt necesare din partea firmei pentru a ma putea inregistra la CAS Cluj si a face rectificarile de rigoare?
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
claudia.mizar, utilizator
Revin cu noutati, pentru cine nu e la zi cu informatiile, am reusit sa prind la telefon pe cineva direct de la CAS si mi-a spus ca e foarte simplu in cazul meu: fiind vorba de aceeasi casa de asigurari dar cu filiale diferite, este de ajuns ca atunci cand angajatorul depune declaratiile, sa treaca in dreptul meu CAS Cluj si nu CASMB. Banii se vireaza intr-un cont de trezorerie unic pe toata tara.
Este adevarat ca taxele colectate lunar se vireaza intr-un cont unic, dar din acel cont, in functie de destinatarul taxei, se "duc" intr-acolo; la Dvs s-au dus catre CASMB, nu catre CAS Cluj;
Daca vi s-a spus cum trebuie procedat, foarte bine.
Sanatate .



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii sanatate Vioreld Vioreld salutare. sunt salariat la o firma si voi depune online declaratiile la sanatate. pana acum se ocupa alta persoana ( a plecat din firma) de transmiterea ... (vezi toată discuția)
Case de asigurari anairam_unid anairam_unid Vreau sa stiu daca firma este din bucuresti si am salariati asigurati la casmb ,opsnaj si angajati din ilfov declaratia de sanatate unde se va depune?La ... (vezi toată discuția)
Declaratie sanatate - ajutor crisadi crisadi Depun in fiecare luna declaratia de sanatate on line la CASMB si platesc contributiile in contul unic BUGETELE ASIG.SOC. SI FD.SPEC. la Trez sect 1. Problema ... (vezi toată discuția)