avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vicii ascunse locuinta noua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vicii ascunse locuinta noua

Salut,

Am cumparat in octombire 2012 un apartament cu 2 intr-un imobil nou, P+2+mansarda, la etajul 1. Toate bune si frumoase, numai ca de cateva luni au inceput sa apara crapaturi in peretii de langa geamuri, in peretele dintre dormitor si sufragerie, precum si in peretele din camara. Ideea e ca momentan sunt destul de mici, dar mi-e frica sa nu se faca mai mari de-a lungul timpului.

Ma puteti sfatui ce sa fac in aceasta situatie? Pot da in judecata constructorul pentru vicii ascunse? Il pot obliga sa-mi plateasca despagubiri? Apartamentul este cumparat prin programul Prima Casa, iar constructorul este persoana juridica.

Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:13, 12 August 2013
Cand ati cumparat imobilul vi s-a eliberat si un contract. In contract este specificat si un certificat de garantie a lucrarilor imobilului?
Daca aceste vicii nu puteau fi depistate de dvs. la momentul cumpararii cu o minima diligenta din partea dvs., atunci puteti introduce in instanta o actiune impotriva constructorului intemeiata pe raspunderea pentru vicii cu consecinta platii de despagubiri.
Din pacate nu am vreun certificat de garantie a lucrarilor - nu apare in contract.
In momentul cumpararii apartamentului nu am observat nicio crapatura in pereti, daca la asta va referiti prin diligenta. E drept, n-am apelat la vreun expert in constructii pentru a ma consulta in ceea ce priveste structura de rezistenta a cladirii.
Daca viciile nu puteau fi depistate la momentul cumpararii, atunci actiunea in raspundere pentru vicii este admisibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament nou - crapaturi in perete - integritatea cladirii LeviB LeviB Buna ziua, Ma confrunt cu situatia urmatoare. Am cumparat acum 2 ani un apartament intr-un bloc de constructie noua. Au inceput sa apara tot mai multe ... (vezi toată discuția)
Probleme vicii ascunse apartament nou la cheie Cosmin2411 Cosmin2411 Buna ziua,anul trecut in luna septembrie am achizitionat prin credit ipotecar un apatament la cheie si de atunci au inceput problemele(cu centrala ... (vezi toată discuția)
Garantii de vicii ascunse la contract vanzare - cumparare egkertsou egkertsou buna ziua, Sunt pe punctul de a cumpara un apartament intr-un imobil nou construit. In propunerea de contract pe care mi-a trimis-o investitorul- vanzator ... (vezi toată discuția)