avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie cresterea copilului: CIM + drepturi de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie cresterea copilului: CIM + drepturi de autor

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o situatie legata de indemnizatia de crestere a copilului: sotia lucreaza cu CIM la un angajator X avand trecut salariul minim si in alta parte are o colaborare la angajatorul Y fara niciun fel de act.
Avand in vedere planul de a face un copil as vrea sa stiu ce forma trebuie sa imbrace contractul de DREPTURI DE AUTOR la Y pentru a fi luat in seama la stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului pe 1 an?

Ce vechime trebuie sa aiba contractul la data stabilirii indemnizatiei?

Ce taxe se platesc angajator/angajat pentru drepturile de autor daca sotia are carte de munca in alta parte?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:26, 12 August 2013
1. Pentru calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil sunt luate in calcul toate veniturile profesionale din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. In aceste venituri intra si veniturile din drepturi de autor daca ele au fost obtinute in perioada celor 12 luni (chiar daca nu acopera toate cele 12 luni).

3. Referitor la contributiile platite pentru drepturi de autor intrebati un contabil.
Va multumesc. Pe scurt daca sotia are contractul chiar incheiat in ultimele 4 luni, venitul corespunzator este luat in calcul pt. stabilirea indemnizatiei. Sper ca am inteles bine.
Da, ati inteles bine, asa am raspuns si eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil-2 locuri de munca errica errica Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti daca am avut si un al doilea job, cu contract de munca 5 luni, in timpul celor 12 luni precedente nasterii copilului, la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2-lea copil dupa concediu fara plata mirikeus mirikeus In acest moment sunt insarcinata cu primul copil urmand sa nasc in mai. Tare mult mi-as dori sa fac si pe al doilea bebe la o distanta de maxim 2 ani ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, concediu crestere copil - drepturi de autor spooker spooker Buna ziua, Am si eu cateva intrebari la care nu prea gasesc raspunsuri... Sotia este angajata la o firma unde este platita cu salariu fix + drepturi de ... (vezi toată discuția)