avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diurna salariat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diurna salariat

buna ziua....am detasati muncitori la lucru la o distanta mai mare de 5 km...pleaca dimineata si se intorc seara....intrebarea mea este daca pot sa le dau diurna cf legii 13*2.5 = 32.5 lei pe zi/muncitor , fara acte doveditoare ( facturi ,chitante ,etc) numai in baza delegatiei...sau exista alta modalitate ..pt ca seful meu spune ca se poate. .... multumesc
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 14:31, 12 August 2013
Eu va sfatuiesc sa faceti un stat de plata diurna. Acesta face dovada ca angajatul a intrat in posesia banilor.

Model:


Stat de plata diurna pentru

luna ________ anul __________



Nr. |
Crt. | Nume si prenume | Perioada | Numar zile | Valoare ……..lei/zi | Valoare totala | Semnatura


Administrator, Intocmit,
H.G. 1860/2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice menţionează că, pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului:

- persoana care este delegată într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfaşoară activitatea;

- numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare se socoteşte de la data şi ora plecării până la data şi ora înapoierii mijlocului de transport din şi în localitatea unde îşi are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore cât o zi de delegare;

- în situaţia delegării de o zi, dar şi pentru ultima zi a unei delegaţii de mai multe zile, indemnizaţia se calculează şi acordă numai dacă durata delegarii este de minim 12 ore.


Daca se respecta ce e scris mai sus, in baza dispozitiei de plata a avansului acordat si justificat cu delegatia stampilata de unitatea din localitatea unde isi desfasoara activitatea muncitorii se poate acorda diurna ca si cheltuiala deductibila fiscal. Altfel sumele acordate in plus sau nejustificate conf. HG vor fi considerate avantaje de natura salariala.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
radumuresan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna cristyna_i cristyna_i Buna ziua, Am o lucrare in afara localitatii unde firma isi are sediul social, la circa 80 km. Firma nu are alt punct de lucru, este inregistrata cu lucrari la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de delegare nyusziful nyusziful Buna seara, As avea urmatoarea nelamurire legata de delegare si diurna (indemnizatie de delegare) in tara a unui salariat. Asadar, care este nivelul minim ... (vezi toată discuția)
Diurna madara madara Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme: sunt medic si in fiecare luna trebuie sa merg in resedinta de judet ~100 km pentru a depune ... (vezi toată discuția)