avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care sunt pasii de urmat in adoptarea copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care sunt pasii de urmat in adoptarea copilului partenerei de cuplu?

Buna ziua!
Sunt mama unei fete de 14 ani al carei tata biologic nu a vrut-o.
Sunt intr-o relatie de cuplu stabila de 7 ani (locuim impreuna) si ne dorim cu totii ca pe certificatul de nastere la rubrica tata sa fie partenerul meu.
In certificatul de nastere la tata e linie.
Intrebarile mele sunt?
1. Se poate sa o adopte daca nu suntem casatoriti?
2. Care sunt pasii? Cui si unde trebuie sa ne adresam?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:54, 12 August 2013
Prima data la DGASPC, apoi instanta e cea care va incuviinta sau nu adoptia.
Nu e o conditie sa fiti casatoriti, conteaza relatia dintre copil si concubin. La adoptie va consimti si copilul
art 6 (2) din legea 273/2004
c) copilul adoptat are un singur parinte, necasatorit, iar acesta se afla intr-o relatie stabila si convietuieste cu o persoana de sex opus, necasatorita, care nu este ruda cu acesta pana la gradul al patrulea, si declara prin act autentic notarial ca noul adoptator a participat direct si nemijlocit la cresterea si ingrijirea copilului pentru o perioada neintrerupta de cel putin 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunic doreste adoptia unicului nepot Stefan St. B. Stefan St. B. Am formulat o cerere de incuviintare a adoptiei nepotului meu care are 30 de ani ( este unicul copil al fiicei mele, care este si ea unicul meu copil ). ... (vezi toată discuția)
Renuntarea benevola la drepturile parintesti in vederea adoptiei AncaElena48 AncaElena48 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema legala si am nevoie de cateva lamuriri. Sunt insarcinata iar tatal copilului nu vrea sa isi asume responsabilitatea fata ... (vezi toată discuția)
Adoptia unui copil de catre partenerul de viata dodo53 dodo53 Buna seara, As dori sa stiu daca copilul meu (care este adoptat de mine ) poate fi adoptat de partenerul meu de viata cu care suntem impreuna de mai mult de ... (vezi toată discuția)