avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca: Salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca: Salarii compensatorii

La concedierea colectiva s-au promis prin acord scris mai multe salarii compensatorii pe care angajatorul nu le-a onorat nici dupa aproape 2 ani. Am dat in judecata (angajatorul nu s-a prezentat) si am obtinut obligarea paratului la plata.
Comunicarea sentintei a fost facuta ambelor parti cu circa 6 saptamani in urma.
M-i s-a comunicat telefonic ca voi primi toata suma fara a-mi preciza un termen.
Si astept. Ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 12 August 2013
Puteti depune o solicitare la angajator sa puna in executare acea hotarare. In caz de refuz puteti apela la un executor judecatoresc sau sa formulati o plangere penala impotriva acestuia.
Multumesc pt raspuns. Inca ceva: exista un termen pt executarea hotararii (din momentul depunerii cererii) ?
Legea prevede ca dreptul de a cere executarea silita se prescrie intr-un termen de 3 ani de la data nasterii dretului de a solicita executarea silita.

Art.261 C.mun. prevede ca , neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate solicita schimbarea locului de munca? marinad marinad Buna seara, am castigat un proces cu angajatorul care este obligat sa anuleze decizia de concediere si sa ma repuna pe postul ocupat inainte de ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila maria-B maria-B Avem un salariat care a fost concediat la inceputul anului 2010. Ulterior acesta a castigat procesul iar conform sentintei angajatorul este obligat sa il ... (vezi toată discuția)
Proces valentinatudorascu valentinatudorascu sunt in litigiu cu c.f.r.s.a.,am castigat si s-a dat hotarare definitiva si irevocabila pt castigarea tuturor drepturilor banesti,care este urmatorul pas pe ... (vezi toată discuția)