In ce conditii se poate renunta la un contract de munca semnat de cateva zile ( nu a fost specificata nici o data pentru inceperea efectiva a contractului - in conditiile in care sunt inca angajata la vechiul loc de munca si nu mi-am inaintat inca demisia)
Chiar daca nu a fost specificata o data concreta de incepere a activitatii, el intra in vigoare de la data semnarii.
Daca este un contract pe perioada nedeterminata, perioada de proba este de 30 zile.(reciti contractul).
In perioada de proba, atat angajatul cat si angajatorul poate renunta la colaborare, printr-o notificare scrisa, prin care anunta angajatorul ca incepand cu data de ...., renunta la colaborare (fara a fi obligat sa respecte preavizul ) - care este obligatoriu in cazul demisiei inregistrate dupa trecerea a 30 zile de la incheierea contractului).
Legea 53/2003 - Codul Muncii
Art 31
"(41) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi."
daca nu a fost inca inregistrat la ITM, e o.k, se poate anula foarte simplu, insa daca a fost, el intra in vigoare de la data semnarii lui.In caz de renuntare, se poate depune o demisie la zi.Se rezolva in 5 zile.
1. Cum ati semnat un CIM incomplet (fara data inceperii activitatii)?
2. ITM nu putea sa-l inregistreze fara sa aiba toate datele complete.
3. Trebuia sa primiti si dvs. un exemplar din CIM (inregistrat la ITM) si vedeati data inceperii activitatii.
4. Daca nu aveti un exemplar din CIM, la ce sa renuntati? Intrati in posesia acestuia si apoi faceti o cerere de incetare a CIM pri acordul partilor si daca angajatorul nu este de
5. Daca timpul (si nu numai el) va permite puteti sa lucrati la ambele locuri de munca. Codul muncii va permite sa aveti mai multe locuri de munca.
6. Discutati, totusi, cu angajatorul (al doilea) si ajungeti la o intelegere.