avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demise in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demise in perioada de proba

Buna ziua m-am angajat la o firma in data de 12.10.2009 iar contractul a fost semnat in data de 13.10.2009,intrebarea mea este cand intra in legalitate contractul? cu data semnari sau cu data angajari? Eu intre timp am gasit un alt job la o alta societate si vreau sa plec de la ei.Pe contractul meu este specificat 30 zile de proba,iar in perioada de proba nu se sta in preaviz.Perioada de proba se incheie in data de 18.11.2009 sau in data de 17.11.2009 tinand cont ca am avut 7 zile de concediu medical.Contractul de munca intra in legalitate cu data semnari sau cu data angajari?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:10, 19 Noiembrie 2009
Contractul intra in vigoare la data semnarii de catre parti.
Legea 53/2003 Codul Muncii art. 31 (4¹ )prevede ca in perioada de proba contractul poate inceta in orice moment la initiativa oricareia dintre parti.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
1. CIM intra in vigoare cu data inceperii activitatii inscrisa in contract.
2. In perioada de proba faceti o simpla notificare catre angajator in care spuneti sa intelegeti sa incetati CIM, conf. art.31(4.1) din Codul muncii.
3. Deci nu e nevoie demisie si nici de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare contract de munca cristina_tudor cristina_tudor Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu o opinie In ce conditii se poate renunta la un contract de munca semnat de cateva zile ( nu a fost specificata nici ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba - cu plata? conpama conpama Pentru o perioada de proba, o zi, o saptamana, o luna.... o perioada stabilita....angajatul, sau persoana care o presteaza in favoarea angajatorului, este ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba flay flay sunt in perioada de proba de 30 de zile si mam hotarat sa renunt la job.doar 5 zile am lucrat nici macar nu m-au inscris la ITM pana acum din cate stiu eu si ... (vezi toată discuția)