avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare absolventa!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare absolventa!

Buna seara!
Va-s ruga sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi!In vara termin o facultate!Pot sa ma angajez la o firma cu un cim partial de 2 ore intr un domeniu ce nu necesita studii superioare(de ex femeie de servici)?Angajatorul ca sa beneficieze de un ajutor de la stat timp de un an de zile trebuie sa ma angajeze in vara dupa absolvire pe un post de studii superioare neaparat ca ies de pe bancile facultatii sau si pe alt post (femeie de servici) care nu necesita facultate si tot va beneficia de ajutor de la stat chiar daca nu imi trebuie facultate pt postul de femeie servici?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 21:30, 17 Martie 2009
reglementarea respectiva se refera la angajarea unui proaspat absolvent.Nu conteaza pe ce post o angajeaza, numai ca trebuie sa o angajeze pe perioada nedeterminata, sau minim un an si cu norma intreaga de 8 ore.
Pentru a beneficia de conventie un angajator trebuie sa angajeze un absolvent ( al unei forme de invatamant de la scoala generala pana la facultate) in anul in care a absolvit studiile respective pe o perioada nedeterminata pentru ca se obliga al pastra angajat pe o durata de 3 ani.
Chiar daca este un absolvent al studiilor superioare poate sa-l angajeze si pentru o munca necalificata ( femeie de serviciu ca ex.) daca aceasta accepta functia respectiva.
Dar in functie de postul pe care il ocupa un absolvent difera si suma pe care angajatorul o poate primii de la AJOFM. Adica daca absolventul cu studii superioare este angajat ca femeie de serviciu angajatorul va primi 1 salariu minim pe economie timp de 12 luni dar daca este angajat pe un post pentru studii superioare primeste 1,5 salarii minime adica mai multi bani.
Art. 80. - (1) Angajatorii care incadreaza in munca pe durata
nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant sunt scutiti, pe o
perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor
pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati, si primesc lunar, pe aceasta
perioada, pentru fiecare absolvent:*

a) 1 salariu de baza minim brut de tara, in vigoare la data incadrarii in munca,
pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si
meserii;

b) 1,2 salarii de baza minime brute pe tara, in vigoare la data incadrarii in
munca, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant
postliceal;

c) 1,5 salarii de baza minime brute pe tara, in vigoare la data incadrarii in
munca, pentru absolventii de invatamant superior.

(2) Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi din
randul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele
prevazute la alin. (1) pe o perioada de 18 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unui absolvent de facultate la angajare i se recunosc anii de facultate la sporul de vechime ? ovidiu2013 ovidiu2013 As vrea sa va intreb daca sunt angajat la o fabrica din februarie (intre timp am absolvit facultatea) ,anii de facultate se iau in calcul la sporul de vechime ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu ??? jax jax Am absolvit facultatea (4 ani,zi,studii superioare) in iulie 2008 si din octombrie 2008 m-am angajat,beneficiind de subventie (2 x salariu minim = 2 x 540lei = ... (vezi toată discuția)
Angajare absovent studii superioare - conventie cu somajul Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am un absolvent studii superioare - Facultatea de Horticultura si SIlvicultura - Domeniul Horticultura. Doresc sa beneficiez de conventie cu ... (vezi toată discuția)