avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Pe data de 8 august a.c s-a solutionat cererea de executare silita. Pe internet se mentioneaza urmatoarele : Complet X, Tip solutie - Incheiere, Solutia pe scurt - Admite cererea. Incuviinteaza executarea silita. Autorizeaza creditorul sa treaca la executarea silitaa obligatiilor cuprinse in titlurile executorii. Fara cale de atac. Solutionata in camera de consiliu si pronuntata in sedinta publica astazi, 8 08 2013. Va rog sa-mi spuneti cand voi intra in posesia acestei incuviintari (hotarare), ce demersuri urmeaza sa intreprinda executorul judecatoresc si cam in cat timp imi voi recupera banii? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Marta Tot , utilizator 19:54, 12 August 2013
Dvs in calitate de creditor nu intrati in posesia acestei hotarari.

Executorul imputernicit de dvs a facut aceasta cerere de incuviintare a executarii silite si tot executorul este cel care va ridica aceasta incuviintare, dupa ce va fi redactata.

Dupa ce va intra in posesia incuviintarii, executorul va incepe demersurile legale.

Ca sa urgentati obtinerea banilor atunci va tb sa conlucrati cu executorul, in sensul de a indica CNP -ul debitorului, locul de munca, adresa bunurilor pe care le detine debitorul , in functie de tipul de executare ales.
Va multumesc din suflet pt.acest raspuns pertinent. Sa nu considerati ca profit de bunavointa dvs., dar m-ar interesa cam in cat timp va primi executorul judecatoresc aceasta incuviintare? Debitorii sunt doua institutii de stat, iar eu, in calitate de creditor, trebuie sa plec urgent in strainatate pentru un transplant si am nevoie de banii respectivi. Daca redactarea intarzie , se poate solicita o urgentare si cum anume?
Art. 665 NCPC
Încuviinţarea executării silite

(1) În termen de maximum 3 zile de la înregistrarea cererii, executorul judecătoresc va solicita să se dispună încuviinţarea executării de către instanţa de executare, căreia îi va înainta, în copie certificată de executorul judecătoresc pentru conformitate cu originalul, cererea creditorului, titlul executoriu, încheierea prevăzută la art. 664 alin. (1) şi dovada taxei de timbru.

(2) Cererea de încuviinţare a executării silite se soluţionează de instanţă în termen de maximum 7 zile de la înregistrarea acesteia la judecătorie, prin încheiere dată în camera de consiliu, fără citarea părţilor. Pronunţarea se poate amâna cu cel mult 48 de ore, iar motivarea încheierii se face în cel mult 7 zile de la pronunţare.

Nu ar trebui sa dureze mai mult de 2 saptamani, apoi se face somatia si ulterior poprirea pe conturi. Ca orizont de timp undeva la 30-45 de zile. Mergeti si discutati cu executorul.

Sa nu aveti ghinionul sa se faca vreo contestatie la executare si sa se solicite suspendarea executarii silite si sa se si incuviinteze aceasta.
Daca titlul executoriu este reprezentat de o Sentinta Civila pronuntata de Tribunalul Bucuresti pot sa am ghinionul sa se faca vreo contestatie la executare sau sa se ceara anularea incheierii? Noul CPC are vreo reglementare in acest ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie alimentara centru_cta centru_cta Buna ziua! Am primit de la fosta sotie a unui salariat o solicitare la care atasase copie hotarare instanta judecata pentru a i retine sotului (angajatul ... (vezi toată discuția)
încuviinþare executare silitã boggieuk boggieuk Buna ziua, Astazi am aflat , ca un creditor a cerut încuviinţare executare silită impotriva mea. Eu am avut domiciliul pana in iulie in X oras , in ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva prin care mi se cuvin niste bani! catalinm75 catalinm75 Buna ziua! Iata care este cazul, foarte pe scurt. Eu am platit unui partener de-al meu niste bani ca sa imi presteze un anumit serviciu. Acel partener nu a ... (vezi toată discuția)