avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Buna seara, daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema.
Acum 15 ani, cu un vecin din curte am facut doua garaje in urmatoarele conditii,
vecinul avea terenul si eu am venit cu materialele si manopera. Azi vecinul vrea sa ma scoata din garajul meu pentru ca acum are nevoie de loc. Mentionez ca nu am facut nici o hirtie intre noi.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: iuliurs , utilizator 08:03, 14 August 2013
Din pacate , vecinul poate dispune de dreptul lui de proprietate asupra terenului asa cum doreste. Poate doar sa conveniti amiabil asupra unei plati privind folosinta terenului.
Nu cred ca este chiar asa, intrucit in momentul in care eu am asigurat materialele si manopera si pentru garajul lui, se poate considera ca practic am platit terenul de sub garajul meu, chiar daca nu am facut nici o hirtie. Mai ales ca aceasta intelegere a tinut 15 ani. Practic este o singura cladire cu doua compartimente pe care le-am construit eu, vecinul venind cu terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de garaj iuliurs iuliurs Buna ziua, Cer ajutor in urmatoarea situatie. Acum 15 ani m-am inteles cu vecinul din curte sa facem garaje. Vecinul avea terenul dar nu avea banii pentru ... (vezi toată discuția)
Garaj in curte comuna RoxanaAnda RoxanaAnda Buna seara! Locuiesc intr o casa ce este impartita in apartamente, deci sunt mai multi proprietari. Curtea este comuna. Ceea ce ridica problema ... (vezi toată discuția)
Pot solicita cheltuiala cu gardul vecinului care nu are succesiune? mihai gena mihai gena Buna ziua. De 7 ani, de cand am cumparat un teren intr-o localitate, constat cum vecinul meu incalca legile vis-a vis de mine si de proprietatea mea. Dar nu am ... (vezi toată discuția)