avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme documente donatie si act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme documente donatie si act de vanzare cumparare

Buna ziua.Aveti toata aprecierea mea.Revin si eu pe site cu o noua problema si anume.
Eu si sotum meu ne-am hotarat sa investim cativa banuti in pamant arabil.Am gasit persoana care vinde o suprafata de teren si am inceput sa perfectam actele.Proprietarul a venit la notariat cu un act de donatia , precum ca avea acest pamant de la o doamna care o imprumutase cu niste banii si nu a mai putut sa ii de-a inapo.In concluzie in contul acestor banii au fost si au intocmit acest act de donatie pentru respectiva suprafata de teren.Mentionez faptul ca doamna aceea avea acest pamant de la tatal ei care a murit si ia revenit in urma succesiuni.
Mergand acum sotul meu cu domnul la notar au descoperit ca acel act nu are numar de inregistrare si nici stampila doar semnaturi ale doamnei, domnului si a notarului.Ce este de facut in continuare.La impozit in baza de date este domnul care ia fost donat , iar la cadastu doamna este in acte.
Mentionez faptul ca acum la ora actuala aceste doua persoane nu se agreeaza, adica nu vor sa mai auda una de cealalta.
Intrebarile mele sunt :
-ce se poate face in cazul acestui act, daca este valabil fara stampila si numar de inregfistrare
- a cui este in momentul de fata aceea suprafata de teren legal conform documentului
- cum se poate face vanzarea lui in aceasta problema, cu cine trebuie facut actul de vanzare-cumparare daca ne hotaram sa ii oferim si banii
-daca se poate ataca actul de vanzare cumparare de unul dintre ei dupa aceea si sa avem noi un mare esec.
Va rog frumos cateva raspunsuri relevante si cat mai curand posibil, ca ne preseaza timpul si peste o luna plecam din tara.
Va multumesc mult si va doresc multa sanatate si putere de munca in continuare.
Cel mai recent răspuns: ContSters143789 , utilizator 14:55, 13 August 2013
Donaţia presupune un act autentic. Adică, un act încheiat în faţa notarului public, o incheiere de autentificare cu tot ceea ce presupune acea încheiere.

Proprietar este acea persoană care este înscrisă în cartea funciară. Numai cu ea puteţi încheia un contract de vînzare-cumpărare. Numai ea vă poate transmite dreptul de proprietate, lucru pe care ar fi trebuit să vi-l comunice notarul la care aţi apelat.

Multumesc de raspuns.
intrebarea mea este acel act de donatie are valabilitate daca nu este inregistrat si nu are stampila.
Se poate vinde acest teren
Sa inteleg ca actele trebuie facute cu doamna care are terenul de la tatal sau in urma succesiuni chiar daca a donat acestei persoane acest pamant in contul unor banii care nu a mai putut fii datorati.
Astept un raspuns .
Sa nu cumva sa facem o mare greseala si sa fim atacati in instanta dupa ce oferim banii.themis a scris:

Donaţia presupune un act autentic. Adică, un act încheiat în faţa notarului public, o incheiere de autentificare cu tot ceea ce presupune acea încheiere.

Proprietar este acea persoană care este înscrisă în cartea funciară. Numai cu ea puteţi încheia un contract de vînzare-cumpărare. Numai ea vă poate transmite dreptul de proprietate, lucru pe care ar fi trebuit să vi-l comunice notarul la care aţi apelat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau vanzare cumparare alinaminea alinaminea bunica sotului doreste sa ne dea pamantul ei cu suprafata de 400 mp cu conditia sa stea si ea intr-o camera dupa ce vom construi noua casa.....va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasi legale pentru vanzarea unui teren aflat in arenda? Ionut_Adrian Ionut_Adrian Buna seara. Am in arenda 3.5 hectare de pamant. Doresc sa vand un hectar (pe care detin titlul de proprietate) , am vorbit cu cel la care am pamantul in arenda ... (vezi toată discuția)
Drept familial tocalione tocalione sunt in curs de divort nu este inca pronuntat mama imi va dona pamamt ( valoros) am sa cumpar o locuinta as dori sa fac un fel de contract cu nepotii ... (vezi toată discuția)