avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Act aditional contract de arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Act aditional contract de arenda

buna ziua,
am o problema legat de terenul pe care l-am dat in arenda.
Dupa semnarea contractului de arenda in 2011 relatia cu arendasul s-a deteriorat rau.(datorita acestui act -am avut incredere ,am semnat si el a completat pe urma cu ce a vrut nu cu ce am discutat in defavoarea mea)
Intrebarea si ingrijorarea mea mea este legata de acel act aditional.
Eu am auzit ca trebuie semnat un act aditional dar arendasul nu mi-a adus la cunostinta nimic.
Eu nu ma duc la el, pentru ca nu putem comunica.
Va rog daca puteti sa-mi raspundeti.
La arenda urmatoare e posibil sa mi se opreasca impozit pe venit (produsele din arenda) daca eu nu am semnat nici un act?
In contract e stipulat ca arendasul plateste impozitul pe venit.
Va multumesc si astept raspnsul dumneavoastra

Ing

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:41, 19 Martie 2014
Daca ce spuneti dumneavoastra ca in contract e stipulat ca arendasul plateste impozitul pe venit se refera clar la impozitul pe venitul din arenda, atunci clar ca va va retine din cantitatea care vi se cuvine.
Oricum trebuie sa va lamuriti clar cu arendasul. Treaba ca nu puteti lua legatura cu el nu e bine. Nu numai arendasul trebuia sa va aduca la cunostinta de acel act aditional. E si interesul dumneavoastra sa lamuriti treaba.
Buna ziua,

Azi am primit un raspuns de la Primarie ce contravine logicii mele. Doamna de acolo spune ca nu se poate face act aditional de modificare a suprafetei arendate (marirea acesteia), deoarece contractul de arendare initial e inca in vigoare. Conform logicii lor ar trebui sa il anulez pe acela si sa fac altul. Am citit noul cod civil si nu am reusit sa gasesc niciunde o astfel de precizare.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2014
Claudia__Elena, utilizator
E foarte corect ce v-au recomandat pentru ca schimbati suprafata totala a terenului agricol arendat, chiar daca si partea de supliment apartine aceluiasi proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe venit din arenda badiufilaret badiufilaret mai trebuie platit de tata impozitul pe venit din arenda? mentionez aici un lucru: tatal meu este pensionar si a dat o suprafata de 1ha si 30 de ari in arenda ... (vezi toată discuția)
Declaratie impozit pe venit din arenda ganesh ganesh Am un contract de arenda in derulare, in care este specificatla obligatiile arendasului ,,sa plateasca impozitele datorate pe veniturile realizate din ... (vezi toată discuția)
Plata impozit arenda amphora amphora Buna ziua, Am un contract de arendare in derulare si am primit un act aditional prin care trebuie sa aleg modul de impozitare (la sursa sau determinare venit ... (vezi toată discuția)