Am un contract de arenda in derulare, in care este specificatla obligatiile arendasului
,,sa plateasca impozitele datorate pe veniturile realizate din exploatarea terenului arendat''. intrebarea mea ; mai este necesar sa depun la administratia financiara vreun act aditional sau declaratie precum ca optez pentru una din cele doua posibilitati; la sursa sau determinare venit in sistem real?
Acelea sunt contributiile lui pe care si le plateste.
Pentru impozitul pe venitul din arenda care e in sarcina dumneavoastra, semnati acel act aditional prin care sa optati ca sa-l retina, declare si sa-l plateasca arendasul. El va depune acel act aditional la finante. Dumneavoastra o sa primiti banii care vi se cuvin, fara impozit si nu mai depuneti declaratie.
multumesc pentru raspunsuri , insa dilema mea era ca acest arendas mi-a platit pana in 2011 , impozitul , si vroiam sa stiu daca mai e necesar sa-i trimit un act aditional sau sa ma duc eu cu o declaratie scrisa la administratie , normal ca aleg obtiunea retinerea la sursa,
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Contract arendare
abc53
Am o nelamurire cu privire la un termen din contractul de arendare a unui teren ,pe care il fac cu un arendas ..Fraza este asa;
-sa il garanteze pe ... (vezi toată discuția)
Impozit arenda
gina.lucia
Va rog un pic de ajutor...
1.impozitul retinut la sursa pentru veniturile din arenda se declara in D100, ...NU in D112 ?!!, iar anual D205 ?!!
2.Daca ... (vezi toată discuția)