avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abatere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abatere disciplinara

Buna ziua!

Constituie abatere disciplinara:

1. Refuzul de a semna de luare la cunoştinţă orice document intocmit de conducerea spitalului, la cererea şefului ierarhic superior sau a conducerii unitatii, prin care se stabilesc măsuri organizatorice şi / sau tehnice de securitate şi sănătate în muncă, disciplina muncii, atributii sau sarcini de serviciu etc.

2. Refuzul de a întocmi în scris orice document/ nota de serviciu/referat etc. la cererea şefului ierarhic superior sau a conducerii unitatii.



Va rog sa ma ajutati deoarece mie nu imi par in regula aceste reglementari din ROI. Sunt ele corecte din punct de vedere juridic sau incalca vreun drept al salariatului?


De ex. la pct. 1 modificarea fisei de post (atributii sau sarcini suplimentare), nu impune incheierea unui act aditional?
Iar la pct 2 , sunt eu obligata sa dau nota de serviciu, inainte de demararea cercetarii disciplinare? Poate constitui refuzul abatere disciplinara sau mi se limiteaza dreptul de a contesta eventualele acte, decizii?

Inca mai este timp sa fie corectate eventualele neconcordante sau incalcari ale drepturilor, asa incat, va multumesc pentru raspuns sau pentru sugestii.
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 07:45, 14 August 2013
legea 53/2003

Art. 245. [controlul legalităţii]
(1) Orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispoziţiile regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său.
(2) Controlul legalităţii dispoziţiilor cuprinse în regulamentul intern este de competenţa instanţelor judecătoreşti, care pot fi sesizate în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate potrivit alin. (1).

Inainte de a se ajunge in instanta se poate incerca o mediere intre angajator si sindicat sau reprezentantii salariatilor. Regulamentul intern trebuia intocmit cu consultarea acestora.
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
stelarman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine va raspunde ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: - prin anii 2014 si 2015 au avut loc niste controale la nivelul institutiei ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara delia25 delia25 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un model de proces verbal pt abatere disciplinara. Multumesc! (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara rin rin Cand codul muncii prevede: \"Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu ... (vezi toată discuția)