1. Refuzul de a semna de luare la cunoştinţă orice document intocmit de conducerea spitalului, la cererea şefului ierarhic superior sau a conducerii unitatii, prin care se stabilesc măsuri organizatorice şi / sau tehnice de securitate şi sănătate în muncă, disciplina muncii, atributii sau sarcini de serviciu etc.
2. Refuzul de a întocmi în scris orice document/ nota de serviciu/referat etc. la cererea şefului ierarhic superior sau a conducerii unitatii.
Va rog sa ma ajutati deoarece mie nu imi par in regula aceste reglementari din ROI. Sunt ele corecte din punct de vedere juridic sau incalca vreun drept al salariatului?
De ex. la pct. 1 modificarea fisei de post (atributii sau sarcini suplimentare), nu impune incheierea unui act aditional?
Iar la pct 2 , sunt eu obligata sa dau nota de serviciu, inainte de demararea cercetarii disciplinare? Poate constitui refuzul abatere disciplinara sau mi se limiteaza dreptul de a contesta eventualele acte, decizii?
Inca mai este timp sa fie corectate eventualele neconcordante sau incalcari ale drepturilor, asa incat, va multumesc pentru raspuns sau pentru sugestii.
Cu stima.
Art. 245. [controlul legalităţii]
(1) Orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispoziţiile regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său.
(2) Controlul legalităţii dispoziţiilor cuprinse în regulamentul intern este de competenţa instanţelor judecătoreşti, care pot fi sesizate în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate potrivit alin. (1).
Inainte de a se ajunge in instanta se poate incerca o mediere intre angajator si sindicat sau reprezentantii salariatilor. Regulamentul intern trebuia intocmit cu consultarea acestora.
Abatere disciplinara
rin
Cand codul muncii prevede:
\"Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu ... (vezi toată discuția)