avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Art. 307 penal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Art. 307 penal

Rog si eu toti avocatii acestui forum sa-mi comenteze primul pragraf din art.307 cod penal....respectiv "Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte" sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
pt. ca eu inteleg asa...domiciliul copilului este acolo unde s-a nascut....iar mama ia copilul si pleaca ...ca vezi doamne nu se mai pot intelege....si pe urma santajul sentimetal si transformarea copilului in minge de pinpong.....este doar o chestiune de cateva zile....conform primului paragraf din 307 care spune CLAR ca nu are nimeni nici un drept de a retine copilul impotriva vointei celuilalt parinte....cum se aplica 307 si cum se poate dovedii aceasta fapta....???????
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 10:46, 21 Martie 2009
Nu e vorba de locul unde s-a nascut.
Incercati sa mergeti la o consultanta juridica pentru a primi raspunsuri concrete intrucat ar fi mult de scris daca s-ar face analiza detaliata a acestui text de lege.
foarte elocvent raspunsul.....in afara de "sfaturi", exista vre-un avocat care sa scrie ceea ce stie de fapt.....
daca parintii sunt divortati, instanta alege domiciliul copilului in functie de parintele caruia ii e incredintat.
celalat parinte, il poate vizita in programul stabilit de instanta.

daca nu sunt divortati, si totusi unul dintre parinti ia copilul si pleaca, de asemenea se poate face plangere penala.
"cum se dovedeste?"- cu martori.
costin27 a scris:

foarte elocvent raspunsul.....in afara de "sfaturi", exista vre-un avocat care sa scrie ceea ce stie de fapt.....

Daca am spus ca e mult de psu inseamana ca e mult de scris.
Puteti cumpara o carte de drept si va puteti lamuri.Acolo gasiti in scris tot ce vreti, nu in mod fragmentat.
E un sfat util, zic eu.
Important este sa stii ce stii dar degeaba daca nu te faci inteles.Analizati varianta expusa de mine pt ca este superavantajoasa.Nu trebuie decat sa cititi ceea ce au scris altii.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

costin27 a scris:

Daca am spus ca e mult de psu inseamana ca e mult de scris.
Puteti cumpara o carte de drept si va puteti lamuri.Acolo gasiti in scris tot ce vreti, nu in mod fragmentat.
E un sfat util, zic eu.
Important este sa stii ce stii dar degeaba daca nu te faci inteles.Analizati varianta expusa de mine pt ca este superavantajoasa.Nu trebuie decat sa cititi ceea ce au scris altii.

avocat Claudiu Lascoschi

Cartea e una....pe mine ma interesa practica .....caci de la legi, carti si alte inscrisuri si pana la partea reala a lucrurilor....e o distanta FOARTE mare...

Alte discuții în legătură

Cum evit intalnirea cu un executor judecatoresc??? anaromina anaromina Sotul meu, de care inca nu am divortat, a obtinut prin ordonanta sa ia copilul nostru, in varsta de 2 ani si jumatate, un weekend pe luna si de Craciun. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara? 2 vasilache-florinache vasilache-florinache Multumesc tuturor celor care mi-au dat solutii la problema mea anterioara. Daca cei doi copii mi-au fost incredintati mie (tatal) in urma divortului, iar fiica ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Laura P. Laura P. Buna seara ! In urma divortului, mi-a fost incredintat spre crestere si educare fetita minora. Pentru a pleca cu ea in strainatate, mai am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)