avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reducere perioada suspendare permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reducere perioada suspendare permis conducere

Buna ziua ! Mi-a fost suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe o perioada de 90 de zile... am inteles ca aceasta perioada se poate reduce la 30 de zile. Intrebarea mea este daca pot beneficia de aceasta reducere in cazul in care contest procesul-verbal si plangerea va fi respinsa ? Sau pt. a beneficia, nu trebuie sa contest procesul verbal ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: razvanalex07 , utilizator 12:12, 7 Octombrie 2015
Contestatia impotriva PV de contraventie este utila atata timp cat aveti motive, daca o faceti sa pierdeti timpul si sa amanati suspendarea, nu.
Buna dimIneata ! Sa inteleg ca se poate contesta procesul-verbal, iar in caz de respingere a plangerii , mai pot beneficia de reducerea cu 30 de zile ?
Ati inteles bine. Veti beneficia de reducere numai in conditiile in care indepliniti conditiile art. 221 alin. (1).
Buna ziua,

Am permisul suspendat pe 90 de zile si indeplinesc toate conditiile de la art 221 alin. 1. Au trecut deja 40 de zile de la suspendarea permisului (care s-a facut fara drept de circulatie), si as vrea sa stiu urmatoarele:
1. reducerea se face "la 30 de zile" sau "cu 30 de zile"? De exemplu daca ai 90 de zile vei primi permisul inapoi dupa 30 de zile sau dupa 60 de zile?
2. daca merg acum si sustin examenul teoretic si depun cererea de reducere, cand voi primi permisul inapoi (avand in vedere ca au trecut deja 40 de zile de la suspendare)? Imediat dupa solutionarea cererii, sau se restituie pe baza de intervale, si anume: daca sunt in intervalul 0-30, se returneaza dupa 30 de zile, daca sunt intrat deja in intervalul 30-60 (ceea ce este si cazul, deoarece am deja 40 de zile trecute) se returneaza la sfarsitul celor 60 de zile?
3. Cererea de reducere in cat timp se solutioneaza? Exista posibilitatea sa fie refuzata chiar daca indeplinesc toate conditiile mentionate de lege?

Multumesc anticipat,
George
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
GeoXYZ, utilizator
1. Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, (...).

2. Dupa promovarea testului 13/15 si emiterea deciziei sefului serviciului politiei rutiere de restituire a permisului de conducere.

3. Daca nu indepliniti conditiile mentionate in regulament nu veti primi acceptul ptr sustinerea testului 13/15.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere > producere accident Iulian_G Iulian_G Buna ziua! Pe 09 iulie nu am acordat prioritate si s-a soldat cu accident, doar daune materiale, fara raniti. Am mers la politie pentru constatare, cu ocazia ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - masina fara permis alinadatcu alinadatcu Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile in urma respingerii in instanta a contestatiei procesului verbal de contraventie. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere alex_rai alex_rai Buna ziua, Detin permis din data de 12.05.2011 din nefericire in data de 29.03.2012 nu am acordat prioritate de dreapta unui alt autovehicul prin urmare ... (vezi toată discuția)