avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reducere perioada suspendare permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reducere perioada suspendare permis conducere

Buna ziua ! Mi-a fost suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe o perioada de 90 de zile... am inteles ca aceasta perioada se poate reduce la 30 de zile. Intrebarea mea este daca pot beneficia de aceasta reducere in cazul in care contest procesul-verbal si plangerea va fi respinsa ? Sau pt. a beneficia, nu trebuie sa contest procesul verbal ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: razvanalex07 , utilizator 12:12, 7 Octombrie 2015
Buna ziua,


Am permisul suspendat pe 90 de zile petru conducerea sub influenta alcoolului,dar nu am provocat nici un accident de circulatie,pot sa solicit aceasta reducere a perioadei ?

Multumesc anticipat,
O zi buna!
Da. In conditiile art. 221 din regulament
Buna ziua,

Recent mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile in urma unui accident provocat de mine. Nu am respectat semnul de "cedeaza" si m-am ciocnit cu o duba. In urma accidentului, celalalt sofer nu a patit nimic insa eu am fost transportat la spital din cauza plagii pe care am suferit-o. In aceste conditii pot beneficia de reducerea perioadei?
Cat despre acte, trebuie CI, cerere si dovada de circulatie, dar nu am o dovada de plata a amenzii pentru ca nu am primit (inca) amenda. Fiind accident "cu victime" (victima fiind tot eu), dosarul e inca deschis.
Pot depune cererea in astfel de conditii?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere > producere accident Iulian_G Iulian_G Buna ziua! Pe 09 iulie nu am acordat prioritate si s-a soldat cu accident, doar daune materiale, fara raniti. Am mers la politie pentru constatare, cu ocazia ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - masina fara permis alinadatcu alinadatcu Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile in urma respingerii in instanta a contestatiei procesului verbal de contraventie. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere alex_rai alex_rai Buna ziua, Detin permis din data de 12.05.2011 din nefericire in data de 29.03.2012 nu am acordat prioritate de dreapta unui alt autovehicul prin urmare ... (vezi toată discuția)