Buna ziua, am nevoie de putin ajutor.
Pe scurt, mama mea mi-a fost aistent personal inca de cand am actul ce dovedeste ca sunt persoana cu handicap grav, gradul I permanent.
Are carte de munca si primeste suma de 600 lei lunar (pe card) pentru a avea grija de mine. Eu primesc suma de 294 lei, bani ce vin pe numele meu, tin sa mentionez ca sunt major.
Am locuit in apartamentul mamei ce este trecut pe numele ei pana de curand iar acum am fost dat afara din casa si stau in chirie. I-am inchis contractul de munca, am renuntat la "serviciile oferite" de ea, iar acum doresc sa o dau in judecata pentru abuz, pentru tot ce mi-a facut in toti acesti ani. In copilarie fiind dat afara din casa dezbracat si tinut asa la usa pe casa scarii, apoi fiind la liceu locuiam tot singur si eram obligat sa platesc datoriile (curent, cablu etc) chiar daca si ea venea aici si facea consum considerabil, certuri si insulte ce mi le-a adus si mai mereu fiind nejustificate etc.
Personal, consider ca este abuz. Sunt fapte pe care nu le pot uita, m-au marcat si mi le amintesc cu neplacere de multe ori :((
Tinand cont ca sunt persoana cu handicap, chiar locomotor, mama intai ca mama nu neaparat ca asistent personal, trebuia sa isi faca macar datoria de mama, nu si-a facut-o nici pe asta nici pe cea de pe cartea de munca.
Doresc sa intreb, care sunt legile ce ma pot ajuta? Legi, articole, orice ma poate ajuta intr-un proces, chiar si motivul pentru care o dau in judecata daca "abuz" nu este suficient. Ma voi reprezenta singur din lipsa de bani, nu imi permit un avocat. Pot sa primesc din oficiu?
Cel mai recent răspuns:
NeedSomeHelp , utilizator
03:07, 14 August 2013