avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Secretul Bancar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Secretul Bancar

Legat de secretul bancar:

Conturile angajatilor pot fi urmarite de cineva din interior?In sensul ca are cineva din interiorul bancii dreptul sa urmareasca operatiunile facute de un angajat al bancii pe contul lui personal?
Cu atat mai mult sa ii si ceara explicatii ce reprezinta tranzactiile(chiar daca ele sunt justificate cu chitante,iar suma nu depaseste 5000eur)? Depunerea avand loc acum 3 luni.
Am ramas surprins sa ma aflu in ipostanta asta pentru o simpla depunere(care poate fi lejer justificata)
Nu am nimic de ascuns insa nu m-i se pare normal.

Tot ce am gasit in legatura desprea problema este:

"Informatiile confidentiale Sfera informatiilor confidentiale cuprinde date si fapte care, devenite publice, ar dauna intereselor ori prestigiului unei societati bancare sau ale unui client al bancii precum si numele depunatorului sau titularului contului si operatiunile inregistrate in conturile lui.Dezvaluirea secretului profesional se poate face numai in cadrul procedurii penale, la cererea scrisa aprocurorului sau a instantei judecatoresti. Secretul operatiunilor bancare nu poate servi ca acoperire a criminalitatii economice."
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2009
elless, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 23:00, 21 Martie 2009
Pentru depunerile mai mari de 10000 euro efectuata intr-o singura tranzactie se completeaza o declaratie. In rest, nimeni nu are treaba cu tranzactiile efectuate in contul dumneavoastra.
Se pare ca au...chiar daca am scris pe chitanta ce reprezinta suma.
Mi se pare ciudat ca unii colegi 'de mai sus' pot citi conturile angajatilor bancari ca pe ziar.
Cred ca o solutie ar fi sa va transferati contul la alta banca. Desi nu sunt convins ca si aceasta nu va proceda la fel.
Simplul fapt ca sunteti angajatul bancii nu va scuteste de tratamentul pe care il au toti clientii cu conturi la banca respectiva.:D
Secretul bancar nu are nici o implicatie aici, pentru ca banca nu a divulgat nimanui din afara ce operatii ati facut dvs., doar v-a cerut dvs. informatii despre operatiile bancare efectuate.
Fiecare banca are un prag peste care cere informatii despre operatiile efectuate, in temeiul normelor interne de cunoastere a clientelei si de prevenire a spalarii banilor, pe care banuiesc ca le cunoasteti si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitari de la banca rwanna rwanna Este legal ca banca la care este deschis contul de pfa sa solicite contracte incheiate intre pfa si clienti si facturi emise acestora? (vezi toată discuția)
Are dreptul? lilicrin lilicrin Are dreptul primaria sa se intereseze la BP daca firma are datoriile achitate? Primaria a trimis catre BP un inscris in care li se cere BP-ului sa precizeze in ... (vezi toată discuția)
Specimen de semnatura Garname Garname Pentru depunerea unei unei sume de bani reprezentand rata lunara a creditului unei alte persoane este legal sa se ceara completarea unui specimen de semnatura ... (vezi toată discuția)