avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Solicitari de la banca
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Solicitari de la banca

Este legal ca banca la care este deschis contul de pfa sa solicite contracte incheiate intre pfa si clienti si facturi emise acestora?
Cel mai recent răspuns: rwanna , utilizator 00:11, 4 Iunie 2020
Buna seara,

Banca isi rezerva dreptul de a solicita Clientului orice informatii pe care le considera necesare pentru deschiderea si operarea Conturilor si poate refuza deschiderea unui Cont si/sau efectuarea de operatiuni de plata in Cont ori poate proceda la denuntarea unilaterala a Contractului specific fiecarui Cont si, daca este cazul, a altor raporturi juridice existente in legatura cu acesta, daca primeste informatii incomplete, insuficiente, in cazul unor declaratii false, sau daca are suspiciuni cu privire la realitatea celor declarate, documentelor si informatiilor furnizate de Client, cu respectarea politicilor Bancii de acceptare si cunoastere a clientelei. in conformitate cu legea sau cu reglementarile interne ale Bancii, pentru deschiderea sau operarea oricaror Conturi, sunt necesare verificari suplimentare si/sau periodice ale datelor furnizate de Client/Reprezentantii autorizati/Delegati, Banca este abilitata sa efectueze orice verificari, sa solicite si sa obtina orice informatii despre acestia, precum si despre oricare alte persoane care efectueaza depuneri in Conturi si/sau au mandat special pentru anumite operatiuni, de la orice autoritate competenta, registru public, arhiva, baza de date electronica sau organism abilitat, detinator de astfel de informatii.

Aceste clauze se regasesc in Conditiile Generale de Derulare a Operatiunilor Bancare
Persoane Juridice/Entitati fara personalitate juridica.

Cu toate acestea, banca trebuie sa aiba un motiv bine intemeiat.

Cu respect,
Av. Anca Angheloiu
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Secretul bancar elless elless Legat de secretul bancar: Conturile angajatilor pot fi urmarite de cineva din interior?In sensul ca are cineva din interiorul bancii dreptul sa urmareasca ... (vezi toată discuția)
Refuz incasare rata pentru refuz copiere carte identitate elena84 elena84 Am fost la banca pt depunerea sumei lunare conform uni acord de plata la un dosar de executare.Dupa ce mi-au fost incasati banii si chitanta emisa,casierita ... (vezi toată discuția)
Adresa pt.prevenirea spalarii banilor rodia rodia Am aflat de curand ca trebuie depusa o adresa la Oficiul pt.prevenirea spalarii banilor daca ai tranzactii in numerar peste 15ooo euro. Asa este?:(,trebuie ... (vezi toată discuția)