avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire sau nu?

Buna ziua!
Tatal meu a locuit in concubinaj cu o femeie in jur de 7 ani. Au cumparat impreuna un apartament prin contract de v/c jumatate-jumatate. El avea pensia mare, ea aproape inexistenta. Au mobilat apartamentul, a strans la banca o suma frumusica...vroia sa cumpere si partea ei de apartament intrucat nu se mai intelegeau.
Am aflat ca a murit si am aflat deasemeni, ca pe patul de spital, cu 1-2 zile inainte de a muri, i-ar fi lasat ei totul.
Ce pot face, cum ma sfatuiti sa fac deoarece mi se pare nedrept ca acea femeie care a profitat tot timpul de el sa ramana cu tot.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:11, 13 August 2013
Sub ce forma i-a lasat totul? Contract de vanzare cumparare pentru cota lui parte, donatie, testament?
Da, este foarte important de precizat daca a facut testament.
Daca a zis doar din gura este egal cu zero...
Spune ca a semnat o hartie. Dar nu stiu inca despre ce e vorba.
Este posibil sa fie un testament.
Trebuie stiut exact ce a semnat.

Dvs. puteti sa incercati sa dezbateti succesiunea si veti mai vedea ce se intampla.
Este insa recomandabil sa mai asteptati o vreme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire paulica_67 paulica_67 un batran si o batrana au avut 2 copii. la baiat i au dat bani sa cumpere o casa , iar fetei i au lasat prin testament casabatraneasca , terenul din jurul ... (vezi toată discuția)
succesiune - buna ziua, tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie ... moisetdo moisetdo Buna ziua, Tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie 2020 el a murit, in aprilie 2021 a murit si ea.Tata i-a facut donatie pe tot ce detinea din ... (vezi toată discuția)
Succesiunea tambur tambur mama mea a murit in urma cu 9 ani noi ne facand taxa de succesiune,iar tatal meu cu bani stransi din timpul vieti cu mama a cumparat un apartament l-a cumparat ... (vezi toată discuția)