avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamurire

un batran si o batrana au avut 2 copii. la baiat i au dat bani sa cumpere o casa , iar fetei i au lasat prin testament casabatraneasca , terenul din jurul casei si terenul din camp. intamplarea nefericita face ca copii lor sa moara inainte de a murii batranii. apoi au murit si ei. De pe urma copiilor au ramas de la baiat -o fata- si de la fata batranilor -un baiat si o fata-. copii de pe urma fetei au lecat in America , avand acum si cetatenie americana. copilul fata de urma baiatului se afla in romania, si vrea sa atace testamwentul in speranta de a obtine jumatate din casa. cei din america vor sa treaca casa pe numele lor. cum pot sa procedeze?
mwentionez ca de la moatea ultimului batran au trecut mai bine de 3 ani.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:56, 13 Iulie 2020
testamentul a devenit caduc, fata murind inaintea parintilor. e ca si cum nu a fost. batranii vor fi mosteniti pe cale legala , tot ce aveau, se imaparte in 2, o parte ia copilul fiului si o parte, copiii fetei.
exista dovada ca i-au donat baiatului bani, exisyaacte, ceva ?
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2020
gi-jane2, moderator
Nu, nu exista nici un act. Au facut o negandindu se la ceea ce va urma.
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2020
paulica_67, utilizator
ok, ramane cum am zis, ce mai aveau batranii la data decesului se imparte pe din doua, dupa nr copiilor lor. o parte o ia nepotul dupa fiu si una se imparte egal intre nepotii dupa fiica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie de intretinere agromav agromav Batrana 85 ani,vaduva cu 2 copii(fata si baiat),si cu o pensie de 300 ron. locuieste la tara(are casa mare si vreo 4 hectare pamant).A dat acte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua g.cristian64 g.cristian64 am nevoie de ajutorul dvs!!!bunica mea a mostenit de la bunicul meu care a decedat in 1994 o casa cu teren.nu s-a facut succesiunea.bunica mea are 3 copii ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune paulica_67 paulica_67 bunicul si bunica mea au o casa si 5 ha teren extravilan pe care sant proprietari. de pe urma lor au rezultat un baiat si o fata. baiatul s a insurat si are o ... (vezi toată discuția)