avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua

am nevoie de ajutorul dvs!!!bunica mea a mostenit de la bunicul meu care a decedat in 1994 o casa cu teren.nu s-a facut succesiunea.bunica mea are 3 copii ,din care o fata care are 2 copii,o alta fata,cea mai mare,care are un copil si un nepot,si un baiat,cel mai mic,care nu are copii (este diagnosticat cu epilepsie si are o pensie de handicapat).dat fiind lipsa banilor nu exista posibilitatea de despagubire intre parti si vreau sa gasesc o solutie prin care bunica mea sa lase unui singur copil (celui handicapat)averea.ideea este ca sotul fetei mari nu este de acord cu cedarea partii si nici nu tine legatura cu familia(nu ajuta nici financiar si nici prin alte modalitati).eu sunt unul din copiii fetei mijlocii si ii ajut f mult.dar ce vom face daca bunica o sa decedeze?am nevoie de o solutie!orice sa putem iesi din aceasta situatie!va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:11, 27 Aprilie 2009
cand a murit bunicul nu s-a dezbatut succesiunea. La masa succesorala aveau dreptul bunica si cei trei copii. Sotul de catre vorbeati devenea indirect proprietar al imobilului fiind un bun dobandit de sotia sa in timpul casatoriei, astfel ca de aceea se impotriveste.
Daca va muri bunica trebuie sa dezbateti succesiunea, caz in care cei trei copii vor imparti masa bunurilor.Daca nici unul nu doreste iesirea din indiviziune va trebui sa scoateti la vanzare imobilul iar fiecare sa-si dramuiasca banii obtinuti. Daca se va dori atunci partea surorii cu doi copii va fi cedata unchiului bolnav sau acesta va incheia pt partea sa un contract de intretinere
In primul rand trebuie stiut cum a mostenit bunica casa si terenul de la bunuic , fara a exista o succesiune. In functie de acest aspect se pote vedea ce solutie va putea fi gasita.
In cazul in care nu exista o succesiune desbatuta dupa bunic , acest lucru este prioritar.
Daca succesiunea nu poate fi efectuata pe cale amiabila , in fata notarului , solutia este in instanta , iar pentru a putea fi ajutata pentru demersul pe care doriti sa il faceti , adica sa va ajutati nepotul va sfatuiesc sa va consultati cu un avocat , deoarece este o speta care nu se poate rezolva printr-o intrbare postata pe forum .
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunei. lupanmarius lupanmarius Bunica mea a decedat in anul 2004 si bunicul ,Au ramas mostenitori fiind 2 copii ai bunici mele,si 3 nepoti pentru ca ceilalti 2 copii ai bunici a decedat unul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! urmeaza sa se dezbata o succesiune dupa bunica ,cine ... EusebiuLuci EusebiuLuci Buna ziua ! Urmeaza sa se dezbata o succesiune dupa bunica ,cine ar fi mostenitori care ar trebui sa participe ? Bunica este decedata ,din copii ei 4 la ... (vezi toată discuția)
Drept succesiune prisneac prisneac Bunica mea a decedat in luna ianuarie. Sotul bunicii a decedat in 1974. Ea a avut 2 fete. Cele doua fete sunt decedate inaintea bunicii.Cele doua fete au avut ... (vezi toată discuția)