avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Urmeaza sa se dezbata o succesiune dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Urmeaza sa se dezbata o succesiune dupa bunica ,cine ...

Buna ziua ! Urmeaza sa se dezbata o succesiune dupa bunica ,cine ar fi mostenitori care ar trebui sa participe ? Bunica este decedata ,din copii ei 4 la numar ,mai traieste doar unul .Al doilea copil decedat si el si sotia lui ,dar sunt copii dumnealor,al treilea decedat si el si sotia ,a-u ramas copii lor ,cel deal patrulea decedat ,dar sotia lui traieste si are si copii . Va rog frumos ,cine ar trebuii sa ia parte la desbaterea succesiunii ? Iar un lucru curios ,in succesiunea facuta de cel din urma ,de la sot decedat la sotie in viata ,apar toate terenurile cuprinse in titlul de proprietate a bunici ,dupa care acum ar fi sa se dezbata succesiunea. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:04, 8 Noiembrie 2023
E posibil ca bunica sa ii fi făcut acte din timpul vieții, copilului respectiv.
Prima data, nepoții de la fiecare copil decedat trebuie sa obțină de la notar un certificat de calitate de moștenitor dupa ambii părinți, certificat in baza căruia vor participa la dezbaterea succesiunii după bunică.
După ce se obține certificatul de moștenitor dupa bunica, nepoții se vor întoarce la același birou notarial care a emis certificatul de calitate de moștenitor și vor solicita suplimentarea masei succesorale dupa părinții lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Buna seara am o nelămurire in legatura cu urmatoarea situatie. ... Kikita2121 Kikita2121 Buna seara am o nelămurire in legatura cu urmatoarea situatie. Se discuta de 3 frati : 2 sunt morti si 1 ramas in viata care are 2 copii.Unu dintre frati ... (vezi toată discuția)