avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Caut sora declarata moarta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Caut sora declarata moarta

Buna ziua. In 1989 s-a nascut sora mea, pe data de 4 martie. A fost nascuta la 8 luni, normala, organele normale, totul bine iar dupa 5 zile, pe 9 martie a fost declarata moarta. Mamei mele i-a fost interzis sa o vada, cadrele medicale spunand ca ii va face rau acest lucru... Bunica mea fiind farmacista ii cunostea si am inteles ca a fost de acord sa nu o lase pe mama s-o vada. Nimeni nu a vazut-o moarta, decat bunica mea și angajatii spitalului. Nu le-a dat-o acasa pentru a-i face inmormantarea, nimic... Avem decat actul de deces, atat. Nu stiu la cine sa apelez, nu stiu cum sa fac sa aflu detalii despre sora mea fiindca mi se pare ciudata situatia. Poate au schimbat bebelusii... Nu stiu nici eu ce sa cred. Mama era destul de tanara si s-a lasat convinsa de cei de la spital si de bunica mea și nu a cautat-o. Acum eu i-am spus ca vreau sa fac asta si doreste si ea. Ajutati-ma, va rog!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:07, 13 August 2013
Investigarea cauzelor mortii sau imprejurarilor in care a decedat o persoana nu o poate face decat un procuror in baza unei sesizari.
In urma unei sesizari depuse la parchet in care sa descrieti cazul surorii dvs. se va putea incepe cercetari in vederea clarificarii imprejurarirlor in care s-a produsul decesul.
Ganditi-va ca au trecut peste 24 de ani, la vremea respectiva erau alte conditii sociale si politice, este posibil ca persoanele care au participat la nastere chiar sa fi decedat intre timp iar daca inca sunt inca in viata este posbil sa nu isi aminteasca despre sora dvs. in conditiile in care aveau loc zilnic nasteri sau decese.
Nu vreau sa va dezamagesc, va fi destul de dificil, dar nu imposibil, sa aflati informatii despre ce s-a intamplat la nasterea surorii dvs..
Daca aveti suspiciuni privind decesul surorii puteti depune o sesizare la parchet.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunici spirala spirala Buna ziua.Problema consta in felul urmator:In casa bunicii mele(ea este proprietara) locuieste fiul si sotia sa impreuna cu cei doi copii.Bunica mea pe langa ... (vezi toată discuția)
Succesiune jon58 jon58 parintii decedati de peste 20 ani . din partea tatalui nu am facut succesiune si cred ca nu sunt pretentii. din partea mamei nu s a facut succesiune dar sunt ... (vezi toată discuția)