avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare contabila garantie concesiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare contabila garantie concesiune

Buna ziua.Va rog daca se poate o lamurire.Un ONG in baza unui contract de concesiune teren de la primarie, in termen de 90 zile trebuie sa constituie un depozit garantie pentru o suma fixa stabilita in contract.Care sunt inregistrarile din punct de vedere contabil la constituirea garantiei.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alis07 , utilizator 16:51, 26 August 2013
Cred ca cel mai nimerit este sa intrebati un contabil. Cu siguranta o sa stie sa va spuna.
Inregistrati in contul 267 "Creante imobilizate" pentru creante a carei perioada de realizare este mai mare de 1 an, avand natura unor creante imobilizate sau in contul 461 "Debitori diversi" cand creanta are o perioada de incasare mai mica de 1 an.
In planul de conturi adoptat de OMFP 3055/2009 privind contabilitatea, observam ca acestea sunt utilizate in functie de data de realizare ( de incasare ) a creantei.
Si eu cred ca inregistrarea corecta este in contul 2678 Alte creanţe imobilizate.
Va multumesc tare mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de participare la licitatie ion g ion g am platit o taxa de participare la licitatie ,licitatie pe care am castigat-o.imi puteti spune va rog,cum o inregistrez in contab.?banca pe credit cu ce ... (vezi toată discuția)
Cont 542 bilant ioanaep ioanaep Buna ziua, intrebarea mea este daca diurnele inregistrate in 542 si ne acordate pana la data bilantului se inregistreaza in 461 sau 4281.... multumesc f ... (vezi toată discuția)
Contabilizare factura garantie chirie b_mihaela b_mihaela Buna ziua. Am primit o factura de garantie locativa(garantie chirie spatiu) de la proprietarul persoana juridica . Cum fac inregistrarea ... (vezi toată discuția)