Am custodie comuna cu fostul sot,domiciliul copilului este stabilit la mine,acum cateva luni am fost de acord ca minorul sa stea o perioada la el,respectiv pana ia vacanta ,insa acum nu mai vrea sa imi dea copilul,cei de la politie mi-au spus ca trebuie sa obtin un ordin de executare,ce pot face?
Nu va ramane decat sa faceti o plangere penala, in temeiul articolului de lege mentionat mai jos.
Cod penal - Art. 307
Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
In privinta celor de la politie, ori refuza sa isi faca "meseria" ori nu ati inteles dvs. exact ce au spus.
MULTUMESC,NU,EXACT ASA MI-AU SPUS CITEZ"MERGETI LA UN EXECUTOR JUDECATORESC",S-A INTAMPLAT IN ACEASTA SEARA,NU IMI PERMITE SA IAU LEGATURA CU BAIATUL NICI MACAR TELEFONIC
Aveti doua variante:
1.- sa puneti in executare hotararea de divort, pentru ca prin acea hotarare s-a stabilit locuinta minorului la dvs. , iar la acest moment tatal refuza sa aduca minorul la locuinta stabilita conform hotararii judecatoresti;
- pentru a pune in executare hotararea este necesar sa legalizati hotararea si sa va adresati unui executor judectoresc,
2.- sa formulati plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev.de art 307 al.1 c.pen., pentru ca tatal minorului a retinut minorul peste perioada in care ati convenit/consimtit.
Puteti opta concomitent pentru ambele variante sau numai pentru una dintre ele.
Program de vizita
alessmari
am divortat de un an jumatate,iar copilul de 3 ani mi-a fost incredintat spre crestere si educare mie,iar fostul sot are dreptul la vizite lunare,iar in ... (vezi toată discuția)