avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Animale in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Animale in apartament

Intr-un apartament de trei camere ocupat de patru persoane, unul dintre locatari gazduieste intr-una din camere, ca animale de companie, sase pisici si un caine.
Animalele sunt inghesuite intr-un spatiu restrans, sunt prost hranite (o data, cel mult de doua ori pe zi, cu hrana inadecvata nevoilor nutritionale ale acestora - mamaliga, supe, paine, terciuri) in portii insuficiente, nu se afla in evidenta unui medic veterinar si nu au fost vaccinate niciodata, pericliteaza conditiile de igiena ale spatiilor comune si atrag reclamatii din partea vecinilor nemultumiti de miros.

Detinatarul nu este angajat. Nu castiga niciun venit oficial.
In cazul in care exista temei in cele relatate, sunt legi si institutii care pot confisca macar o parte din aceste animale?
Unde si cui ar trebui sa ma adresez?
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
popescu_ion20, utilizator
Cel mai recent răspuns: popescu_ion20 , utilizator 00:13, 14 August 2013
1-De unde cunoasteti ca hrana este compusa "din mamaliga, supe, paine, terciuri) in portii insuficiente, nu se afla in evidenta unui medic veterinar si nu au fost vaccinate niciodata,"
2- Daca respectivelor animale nu li se asigura hrana necesara, daca reprezinta un focar de infectie,puteti sesiza oficial autoritatile in drept sa intervina,respectiv politia animalelor,directia sanitar vetrinara


Stiu ca nevoile lor nutritionale nu sunt satisfacute pentru ca sunt unul dintre locatari.

Poate realizati ca daca situatia actuala a animalelor nu este cea mai fericita-si nu din cauza lor ,poate ar trebui desfasurate demersuri in directia ajutorarii acestora eventual discutii cu detinatorii-sfaturi pentru o corecta ingrijire,decat masura extrema de apelare la autoritati ,care pot dispune diferite masuri, inclusiv ridicarea si sacrificarea lor
Sacrificarea lor nu este una din solutiile la care sper.
Cu proprietarul am discutat. Este constient ca nu sunt bine intretinute, dar este mult prea atasat de ele ca sa se desparta. Nu doreste nici macar sa le dea altor persoane care le pot oferii conditii si iubire.
80% din hrana lor este constituita din resturi donate de diverse cunostinte ale proprietarului.
Voi lua insa in considerare tot ce mi-ati spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema vecin claoodia19 claoodia19 Buna ziua, Va rog sa ne ajutati in legatura cu o problema care afecteaza toti locatarii unei scari de bloc. Nu stim exact ce se intampla in casa vecinei ... (vezi toată discuția)
Am fost gonită de un individ care locuiește în altă scară când m-am oprit să hrănesc niște pisici din fața scării lui. e normal, nu suntem cumva pe spațiul public? Mirna Mirna Este legitimă sau nu atitudinea locatarilor de la alte scări de bloc să nu le permită persoanelor străine staționarea în fața blocului? M-am lovit mai ... (vezi toată discuția)
Cainii comunitari georgescugina georgescugina Buna ziua, Sunt locatara unui bloc din Targoviste si ma confrunt de fapt ne confruntam cam toti locuitorii acestei scari cu o mare problema : - avem pe ... (vezi toată discuția)