avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... In timpul sedintei de informare trebuie sa spun ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

In timpul sedintei de informare trebuie sa spun mediatorului si motivul pentru care vreau sa dau in judecata partea adversa?

Buna dimineata.
Vreau sa dau in judecata angajatorul pentru ca nu-mi respecta niste drepturi.
Cum sedinta de informare privind avantajele si dezavantajele medierii este obligatorie, la mediator trebuie sa spun si motivul pentru care vreau sa dau in judecata angajtorul sau acesta este confidential?
Multumesc.
Trebuie sa furnizati mediatorului toate datele necesare de contact si nu este necesar sa firnizati si obiectul actiunii in instanta.
In sedinta de informare privind medierea, mediatorul explica partilor scopul, limitele si efectele medierii, precum si avantajele acestei proceduri.
In continuare ma framanta treaba cu medierea.
Angajaorul nu-mi acorda niste drepturi legale. Fac cereri peste cereri si niciun raspuns. In ultima faza trebuie sa apelez la instanta. Insa pana sa ajungem in fata instantei, mai nou trebuie sa facem sedinta de informare privind medierea. Pana aici este ok. Dar daca angajatorul vrea mediere? Eu ce fac, de fiecare data cand imi cer drepturile angajatorului trebuie sa ajungem mereu la mediere? Adica aceste nu poate sa inteleaga, fara mediere si fara instanta, ca trebuie sa-mi respecte niste drepturi? Exista vre-o cale legala, in afara de amenda de la ITM care nu valoreaza nimic, ca acest angajator sa fie drastic sanctionat pentru faptul ca ma pune in situatia de a ma adresa mereu instantei, acuma mai nou si medieri?
Dece ma framanta: pentru ca, spre deosebire de sedinta de informare care este (relativ) gratis, daca am ajunge in faza de mediere, aceasta costa. Eu de fiecare data terbuie sa dau bani pe contracte de medieri (nu mai zic in instanta pe avocat) intrucat angajatorul e cu capu. Cum imi voi mai recupera banii dati pe mediere? Sau aceste cheltuieli sunt suportate de angajator in cazul in care ar accepta o mediere, prin urmare ar recunoaste greaseala.
Dacă angajatorul doreşte mediere, nu este suficient, căci trebuie ca ambele părţi să dorească, pentru a se semna contractul de mediere. Cu privire la onorariul mediatorului, acesta se stabileşte prin negociere cu părţile, nefiind unul fix. Ca regulă, se achită în cote egale de către ambele părţi, însă părţile pot conveni ca doar una dintre ele să îl achite.Cu alte cuvinte, dacă angajatorul va dori mediere, puteţi accepta sub condiţia achitării de către acesta a întregului onorariu.
Daca angajatorul doreste mediere atunci si eu vreau mediere deoarece este greu cu un proces. Eu defapt vreau ca angajatorul sa inteleaga sa-mi respecte drepturile fara reclamati, amenzi, mediere, instanta etc.
De buna voie si nesilit de nimeni.

legally_aid:
dacă angajatorul va dori mediere, puteţi accepta sub condiţia achitării de către acesta a întregului onorariu.

M-am linistit oarecum.
Finalitatea medierii ar fi tocmai acesta, sa va achite banii.

Daca nu va achita banii degeaba va intelegeti...ca va da banii peste mult timp.
Insa...daca va da banii in 2 luni ar fi bine sa acceptati deoarece procesul este o bataie de joc in privinta termenului de judecata.
Ati primi probabil termen prin 2014 sau 2015...

Alte discuții în legătură

Imprumut de bani nerestituit manu_lidia73 manu_lidia73 Buna ziua! Intentionez sa actionez in instanta (in civil) o persoana careia i-am imprumutat 15.400 lei. Va rog sa-mi spuneti conform caror articole din ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare liveomars liveomars Buna ziua, Vreau sa incep un proces cu angajatorul,am inteles ca imi trebuie certificat de informare privind medierea,am fost la un mediator si mi l-a ... (vezi toată discuția)
Documente intocmite de parti si de mediator, in cadrul procesului de mediere LazarGheorghe LazarGheorghe 1.Ce documente intocmeste mediatorul pe tot parcursul procesului de mediere? 2.Ce doumente intocmesc partile in procesul de mediere ? Exista si un alt fel de ... (vezi toată discuția)