avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sunt putin derutata... ma mai poate executa silit?
Discuție deschisă în Executare silită

Sunt putin derutata... ma mai poate executa silit?

In urma cu 5 ani am facut o descoperire de card prin intermediul firmei la care lucram in momentul respectiv. Ulterior a trebuit sa imi dau demisia deoarece m-am mutat di localitate. in ultimii 5 ani eu am mai lucrat cu carte de munca doar 6 luni acum 2 ani si jumatate. Situatia financiara nu mi-a permis sa platesc ratele cam de la 2 luni dupa ce am facut descoperirea de card. Desi datoria a fost tot pasata de la o firma de recuperari la alta tot nu am virat nici un leu in nici un cont bancar. de o luna de zile primesc telefoane de la Kruc care ma informeaza ca undeva in 2010 luna aprilie au fost virati bani in numele meu pentru aceasta datorie dar nu vad cum a fost posibil. Totusi din aprilie 2010 pana in prezent tot sunt mai mult de 3 ani.
Ma mai poate executa silit? Desi nu vad ce mi-ar putea lua: nu lucrez, am doar alocatia la copii ca venit, stau in gazda unde tot mobilierul este al proprietarului.

Eu ce ar trebui sa fac? Ce ar trebui sa cred? Conform art 405 aliniatul 1 cred ca nu imi mai pot face nimic. Sau pot?
La o prima vedere ar parea ca datoria dvs este prescrisa.

Firma de recuperari incearca sa va intimideze si sa faceti o plata, cat de mica, astfel dvs recunoscand implicit datoria si intrerupand termenul de prescriptie.

Daca nu aveti salariu si alte bunuri pe numele dvs nu au ce sa va faca. Alocatia copiilor nu poate fi poprita.
din cate articole m-am interesat si eu as zice ca datoria mea s-a prescris... da azi la telefon zicea de o noua lege legat de contestatie la precriere ca sa ma poata executa silit... se poate?
In plus sunt cateva aspecte care ar trebui sa le faca rau lor(recuperatorilor). adresa din contract este fosta casa parinteasca, casa ce a fost vanduta de parinti. S-au interesat de adresa lui si l-au cautat si acasa. Inteleg sa s-au interesat de mine dar nu aveau dreptul sa dea date despre datoria mea(eu fiind majora deci nu in intretinerea parintilor). In plus ei suna zi si noapte pe toata lumea. Au gasit pana si nr de telefon al fratiorului meu de 10 ani. Asta nu intra in categoria hartuirii?


Ultima modificare: Vineri, 16 August 2013
gi-jane2, moderator
Ba da intra, insa autoritatile stau cu mainile in san si tolereaza abuzurile acestor firme de recuperari. Insa in afara acestor presiuni nu cred ca au ce sa va faca, doar sa cedati nervos si sa le faceti ceva plati,asa cum am discutat.

Cand va vor mai suna spuneti-le sa inceapa executarea silita sanatosi si atat.

Sa nu cumva sa cadeti in capcana si sa incheiati cu acestia vreun angajament de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie ale unei persoane decedate catre firma de recuperari AncaBP AncaBP Buna ziua! In urma cu 1 saptamana am primit notificare de la o firma de recuperari cu privire la o datorie avuta la banca, a tatalui meu decedat in octombrie ... (vezi toată discuția)
Somatie, executare silita cataed cataed Buna ziua. In anul 2010 am incheiat cu o banca un contrat pentru o descoperire de card. In aprilie 2012 am retras o suma de bani de pe card si deoarece, o luna ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca RODICAPIS RODICAPIS Buna , eu am o problema mai speciala. Mama mea a decedat in 2007 am aflat ca mama mea avusese un imprumut card descoperire de card in 2011 cand cam primit de ... (vezi toată discuția)