avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Diferente activ-pasiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Diferente activ-pasiv

am preluat contabilitatea la o asociatie de proprietari, am facut activ-ul si pasiv-ul si am constatat cu stupoare ca este o diferenta mare( activul mai mic decat pasivul cu 54.683,48). Ce este de facut?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:27, 14 August 2013
Trebuie sa gasiti greseala de inregistrare, deoarece nu poate sa iasa nici o diferenta, activul trebuie sa fie egal cu pasivul.
Revedeti fiecare element de activ si de pasiv.
Casa si banca sunt cele mai clare, iar sodul acestora la sfarsitul lunii este clar luat din registrul de casa si extrasul de cont de la banca. Aici puteti revedea pe o perioada anterioara incasarile si platile prin casa unde s-au putut strecura greseli.
Apoi revediti intretinerea curenta de pe ultima lista, restantele de pe ultima lista, alti debitori ai asociatiei.
In pasiv cele mai importante sunt fondurile si furnizorii. Sodul fondurilor poate fi gresit (rulment, reparatii, alte fonduri) cum gresit poate fi inregistrata si datoria catre furnizori (facturi neachitate), alti creditori.

O problema ce-i poate duce in eroare pe unii este inregistrarea penalizarilor calculate proprietarilor restantieri din asociatie si confundarea acestor penalizari cu fondul de penalizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am preluat recent administrarea unei asociatii de ... reluxx65 reluxx65 Buna ziua, Am preluat recent administrarea unei asociatii de proprietari cu 17 ap. La preluare nu am primit o balanta elementelor de activ si pasiv si nici ... (vezi toată discuția)
Ce contine pasivul si activul care se depune la primarie carmennecula carmennecula Sunt foarte multe pareri de cum se intocmeste activul si pasivul intr-o asociatie de proprietari, de aceea, cer parerea unui specialist in care sa-mi explice ... (vezi toată discuția)
Situatia soldurilor de activ si pasiv inat inat Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati prin a-mi raspunde la cateva intrebari referitoare la intocmirea situatiei soldurilor de activ si pasiv la 30 ... (vezi toată discuția)