avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare cu 2 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare cu 2 proprietari

Buna ziua,
Imi puteti spune a rog daca se pot trece 2 propietari la cumpararea unui imobil cu credit prima casa? Creditul figureaza pe numele unei singure persoane, insa avansul si ratele le vor plati ambele persoane.
Cum se poate proceda sa apara ambele nume in acte?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexia2011 , utilizator 11:39, 26 August 2013
Doar in cazul in care cea de-a doua persoana este codebitor se poate sa fie trecuta in contractul de vanzare cumparare. Oricum banca stabileste asta, dvoastra nu puteti alege cine sa fie trecut in contract atat timp cat achizitionati imobilul prin programul prima casa.
In plus daca cele doua persoane sunt casatorite sub regimul matrimonial al comunitatii de bunuri, sunt coprorprietari.
Intelesesem ca se poate face si o declaratie a noului propietar din care sa rezulte suma cu acre am contribuit la avans. dar pt asta ar trebui sa platesc si o taxa de 0,25 % din valoarea apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, as avea nevoie de un raspuns la urmatoarea situatie: ... Cornel Claudiu Cornel Claudiu Bună ziua, as avea nevoie de un raspuns la urmatoarea situatie: Am o cunoștință care în urma cu 16 ani a achiziționat impreuna cu prietena lui, pe vremea ... (vezi toată discuția)
Concubinul meu a facut credit ipotecar fiind singurul debitor. dupa casatorie voi avea si eu dreptul la apartament? VASILELOREDANA VASILELOREDANA Concubinul meu a facut un credit pt o casa la BT.Banca i-a dat ok-ul pt avans, a acordat avansul propietarului, avans la care am participat si eu. insa eu nu ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)