avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Transferul scolar din Italia in Romania
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Transferul scolar din Italia in Romania

Daca vreau sa aduc un copil minor din italia de la o scoala,la o scoala in romania trebuie transferul de la acea scoala,sau se poate sa il dau la scoala din romania(precizez ca la tara)fara transfer?
Cel mai recent răspuns: Natalia10042001 , utilizator 15:51, 13 Ianuarie 2018
Atunci cand se realizeaza transferul de la o scoala la alta sunt necesare anumite acte de la scoala de unde vine copilul, de regula foaia matricola,pentru a se cunoaste nivelul de pregatire al elevului,clasa in care va fi incadrat. De asemenea, se depune o cerere la scoala unde doriti sa-l transferati. Mergeti la scoala unde vreti sa mutati copilul si vorbiti cu secretarul/a sau directorul scolii care va vor spune mai exact ce acte trebuie sa aduceti din Italia de la scoala de la care vreti sa transferati copilul.
Revin cu informatii: va trebui sa depuneti si un dosar la Inspectoratul Scolar Judetean din judetul de resedinta din Romania pentru echivalarea studiilor efectuate de copil in Italia. Actele necesare pentru dosar sunt acestea:
[ link extern ]
Dar, sa mergeti si la scoala unde vreti sa transferati copilul pentru a depune aceea cerere de transfer care trebuie analizata in Consiliul de Administratie al scolii.
Sper sa nu fi incalcat conditiile de scriere pe forum.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2016
Admin, administrator
Va multumesc
Bună sunt la un liceu în Italia în anul 3 anul ăsta îmi iau diploma de profesionala as vrea sa ma transfer la anul în românia la liceu intra a 11 a ce trebuie sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare studii vreau sa imi inscriu copilul la scoala in romania. ... Mama 1 Mama 1 Echivalare studii Vreau sa imi inscriu copilul la scoala in Romania. Ce acte doveditoare imi trebuiesc din Anglia unde copilul a frgventat scoala primara? E ... (vezi toată discuția)
Transfer școlar din italia in romania, clasa a 8a Manuela1998 Manuela1998 Bună tuturor! Știe cineva cum se procedează și care sunt actele necesare pentru un transfer scolar din Italia in Romania? Fratele meu tocmai a terminat ... (vezi toată discuția)
Diploma de licenta in stiinte administrative in italia aurora-maria aurora-maria Buna ziua Sunt licentiata in Stiinte Administrative -administratie publica si am obtinut si diploma de Master in Managementul Politie Locale. As dori sa ... (vezi toată discuția)