La plecarea din Romania, in 1991, inainte de a primi pasaportul romanesc de CRDS a trebuit sa predau toate actele de stare civila in original la Serviciul Pasapoarte.
Potrivit prevederilor legalle in vigoare, la eliberarea unui nou pasaport este necesar certificatul de nastere in original, copiile legalizate neffind acceptate. As vrea sa obtin acest act in perioada concediului pe care-l voi face in Romania.
De unde pot ridica acest certificat? De la Serviciul Pasapoarte? De la Serv. Stare Civila al sectorului unde am avut ultimul domiciliu? De la sectorul unde a fost eliberat certificatul?
Trebuie sa platesc amenda chiar daca certificatul meu nu a fost pierdut, nu a fost deteriorat si nici furat ci a fost retinut de autoritati?
Nu veti plati amenda, nu exista motiv de aplicare. Veti plati o taxa modica (11 lei sau cu putin mai mult). Cererea se poate depune si la ultimul loc de domiciliu dar cel mai repede il obtineti de la Starea civila a sectorului in care v-ati nascut.
Imi cer scuze ca ma "bag" in topicul altcuiva, dar fiind cam aceeasi chestiune sper ca nu deranjez:
unde se poate obtine(cel mai rapid si la ce costuri) certificatul de nastere al cuiva plecat din Romania de ~ 50 de ani. Mentionez nr. de ani avand in vedere ca cineva spunea pe un alt thread ca actele de stare civila se transfera la Arhivele Statului dupa 50 de ani.
Este o cifra "batuta in cuie" sau merita, totusi, inceputa verificarea cu Starea civila?
Care sunt costurile?
Multumesc anticipat.