avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire doar pentru unul din 4 copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire doar pentru unul din 4 copii

buna ziua
va rog sa-mi raspunde-ti si mie la urmatoarea problema si sa ma indruma-ti cum sa procedez.
in urma cu sapte ani mama a decedat ,iar in casa batrineasca a ramas tatal meu care locuieste si acum .singur.
tatal meu vrea sa-mi dea mie locuinta si terenul aferent cu acte eu fiind singurul baiat din familie.(mai am trei surori)
eu nu locuiesc momentan in tara si nici cele trei surori.
doua dintre surori nu sunt de acord sa-mi dea mie cu act locuinta si sa pot avea grija de tatal meu chiar daca nici una nu locuieste cu el iar eu atunci cind vin locuiesc la tatal meu si nici eu nu pot sa fac investitii deoarece nu stiu cum putem proceda pentru a fi eu proprietar.
va rog sa-mi spune-ti cum este cel mai bine sa procedam pentru a putea fi proprietar si sa pot avea grija de tatal meu si a putea investi in locuinta tatalui meu

Cel mai recent răspuns: PREDAIONEL , utilizator 11:25, 16 August 2013
Tatal nu va poate instraina intreg imobilul deoarece surorile dv. au un drept de mostenire dupa mama dv.. Puteti solicita dezbaterea mostenirii iar parte ce li se cuvine lor o puteti lua in schimbul unei sulte. Prin instanta puteti de asemenea dovedi ca surorile dv nu au acceptat succesiune a in termen legal
Ultima modificare: Joi, 15 August 2013
Carmen Chitu, Avocat
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde casa fara partaj? andrey12 andrey12 Tatal meu a murit, mama locuieste la mine mai am 4 surori se poate vinde locuinta mamei daca nu are partajul facut?:sorry: Astept raspunsul dumneavoastra . Va ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire-investitie Rose06 Rose06 Buna ziua. Mama mea are urmatoarea problema: Ea si cu 2 surori au mostenit o casa batrineasca.(una dintre surori a decedat si descedentul acesteia este un ... (vezi toată discuția)
Mostenire b.stefan78 b.stefan78 Cinci surori mostenesc casa parinteasca.Una dintre ele a locuit si locuieste in casa respectiva cu familia ei.Celelalte surori pot sa-i ceara dupa un moment ... (vezi toată discuția)