avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refulare la parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refulare la parter

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Acum cateva zile, s-a efectuat procedura de desfundare a coloanelor de scurgere de la bucatarie. Presedintele asociatei de proprietari, cu 3 zile inainte, a afisat in interiorul scarii mai multe anunturi prin care avertiza locatarii ca in ziua si la ora se va face aceasta desfundare.
Din nefericire, la parter, a refulat, acest lucru ducand la distrugerea masinii de spalat si un miros greu in apartament.
Proprietarul apartamentului, a inaintat asociatiei o hartie prin care anunta ca incepand cu data de 01.08.2013, nu va mai plati intretinerea daca asociatia, nu-i plateste pagubele, mai mult, va da asociatia in judecata daca nu i se vor plati pagubele.
Intrebarea mea este daca el poate face asta, sa oblige asociatia sa plateasca pentru aceste pagube, in conditia in care a fost facuta avertizarea de desfundare a coloanelor.

Multumesc frumos pentru sprijin.
Cel mai recent răspuns: Veronica77 , utilizator 10:12, 19 August 2013
Dreptul la justitie este prevazut si garantat de Legea Fundamentala,astfel incat orice cetatean roman poate apela la justitie pentru solutionarea situatiilor care nu pot rezolvate amiabil
Nu ati precizat in ce mod refularea a generat distrugerea masinii de spalat
Pentru ca proprietarul sa fie indreptatit sa ceara asociatiei de proprietari recuperarea prejudiciului cauzat de refularea reziduurilor din instalatia parte comuna,este necesar sa detina expertiza tehnica care sa concluzioneze ca asociatia de proprietari este raspunzatoare de eveniment
Nu este obligatoriu sa fie asociatia de proprietari vinovata,putand a invoca responsabilitatea inclusiv a persoanei care a efectuat desfundarea instalatiei,sau chiar a proprietarului in cauza care cunoscand ca urmeaza a se executa desfundarea instalatiei ,avand in vedere ca cele mai expuse apartamente sunt cele situate la parter,avea obligatia sa fie prezent pentru a urmari si evita eventuale evenimente neplacute
De regula proprietarii care detin proprietati la parter,cunoscand riscul sporit cauzat de posibile refulari ,au posibilitatea sa isi asigure din timp proprietatea si bunurile instaland sisteme de protectie suplimentara ex vana antiretur
Buna ziua,

Deoarece scurgerea masinii de spalat a fost conectata la teava de scurgere din bucatarie, in momentul refularii, masina de spalat a fost inundata pana la jumatate in cuva interioara.

Din cate stiu, nu a chemat niciun specialist pentru a verifica daca masina poate functiona in paramentrii normali dupa cateva spalari in gol.

Multumesc frumos pentru sprijin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie/refulare - probleme subsol enisirin enisirin Buna ziua.Locuiesc la parterul unui bloc.si am rugat de cateva ori dupa ce am fost inundata prima data - cu rezultatul refularii tevii de scurgere de la ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei de proprietari vinovat de inundatia produsa in apartamentul de la parterul blocului? relav_2010 relav_2010 Buna ziua. Locuiesc la parterul blocului (p+4), construit in 1964. Deoarece absenez din tara, am imputernicit notarial o persoana care tine legatura cu ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)