avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare-cumparare cu data certa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare-cumparare cu data certa

Stiti cumva daca un antecontract de vanzare-cumparare cu data certa este valabil? are aceeasi valoare cu un act autentificat de notar? Adica actul cu data certa este autentic? Este vorba de un teren pe care l-a cumparat tatal meu insa nu s-a dus la notar ci la un avocat, care i-a dat data certa. Pentru un act de vanzare-cumparare a unui teren e ok data certa sau...trebuie autentificat la notar? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: florinflori , utilizator 17:34, 16 August 2013
Actul despre care vorbiţi are exact acea valoare pe care i-o dă forma în care a fost încheiat. Nu este un act de vînzare-cumpărare, ci doar un antecontract. Faptul că are o încheiere de dată certă este echivalentul unei frecţii la un picior de lemn.

Tatăl dumneavoastră nu a cumpărat nimic. A dobîndit doar dreptul de a cere celui cu care a contractat îndeplinirea obligaţiei de a se prezenta la notar. Dacă respectivul refuză, are calea unei acţiuni în instanţă, cu excepţia cazului în care (dacă actul a fost încheiat după octombrie 2011) au trecut şase luni de la data prevăzută pentru încheierea actului autentic.

Multumesc frumos de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune euc euc Bunica mea a vandut un teren fara acte legalizate la notar, ci doar cu act de mana si martori. Cel care a "cumparat", a construit pe acel teren, iar acum in ... (vezi toată discuția)
Precontract nerespectat bularca daniel bularca daniel am facut un precontract de vanzare cumparare de mana pentru un teren am achitat o suma de bani si nu a fost respectat de catre vanzator. acest act poate fi ... (vezi toată discuția)
Rolul precontractului de vinzare cumparare pt un teren liana1963 liana1963 Tata a vindut un teren agricol unei ferme . A fost intocmit un precontract de vinzare cumparare si dupa ce au trecut vreo 4 - 5 zile i au intrat banii in cont ... (vezi toată discuția)