avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită NOTIFICARE PRIN EXECUTOR JUDECATORESC
Discuție deschisă în Executare silită

NOTIFICARE PRIN EXECUTOR JUDECATORESC

Buna ziua, am si eu o intrebare. Am solicitat avand calitatea de firma o alta persoana juridica pentru a presta servicii de instalatii sanitare si termice pentru un imobil nou (sediul firmei noastre). Aceasta firma a abandonat lucrarile dupa un timp, si mai mult a executat prost lucrarea (a lasat apa in instalatii si a inghetat pe timpul iernii, s-a stricat centrala termica, etc).
Intrebarea mea este daca pot prin executor judecatoresc sa-i notific cu plata unei creante valorand intregul prejudiciu adus noua. Va rog sa mi dati un sfat in legatura cu toata procedura aceasta de urmarire in recuperarea contravalorii daunelor.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 12:18, 18 Martie 2009
Puteti sa notificati firma prestatoare in baza art.720 ind.1 C.proc.civ., apoi formulati cerere de chemare in judecata pentru plata daunelor.Va trebui sa aveti dovezi in acest sens (asigurare dovezi, martori, interogatoriu etc.)

Av. Cermak
Daca aveti contract cu acea firma de reparatii(instalatii),contract care nu a fost respectat faceti somatie prin executor astfel cum ati fost sfatuit.Aceasta are rolul de a pune in intarzere firma prestatoare de servicii si poate de a ajunge la o intelegere cu aceasta de a reface lucrarea inainte de a ajung sa solutionati litigiul pe cale judecatoreasca.Incercati sa mediati"conflictul"pentru a nu mai face cheltuieli.Daca nu se poate urmati apoi calea instantei de judecata
Multumesc de sfaturi, ca si dovezi privind daunele am proces verbal de constatare de la firma producatoare a centralei termice si am facturi cu reparatiile facute ulterior. La executor imi puteti spune cu ce acte se merge?Banuiesc ca trebuie sa am copii dupa contract, dupa adresele trimise catre respectiva firma si toate platile facute pe reparatii. Va rog sa-mi spuneti daca scriu bine.Multumesc
Nadina1976 a scris:

Multumesc de sfaturi, ca si dovezi privind daunele am proces verbal de constatare de la firma producatoare a centralei termice si am facturi cu reparatiile facute ulterior. La executor imi puteti spune cu ce acte se merge?Banuiesc ca trebuie sa am copii dupa contract, dupa adresele trimise catre respectiva firma si toate platile facute pe reparatii. Va rog sa-mi spuneti daca scriu bine.Multumesc

Le aratati executorului in copii,dar nu sunteti obligat sa le atasati la somatie.Somatia(notificarea) ar trebui sa o formuleze cineva specializat.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune interese simultan cu executarea silita Antik Antik As vrea sa stiu daca se poate deschide proces in instanta in care sa cer daune interese celui care nu si/a respectat obligatia de plata a pretului. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa arate factura pe care o emit catre firma pentru serviciile mele? oliver mandic oliver mandic Am PFA cod CAEN 8110 ,ma ocup de un sediu de firma in sensul ca asigur diverse servicii: contactez firma care asigura mentenanta centralei termice atunci cand ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dezvoltatorul catre care platesc rate de 3 ani Oana Pieleanu Oana Pieleanu Buna ziua, Platesc de 3 ani rate la dezvoltator pentru un apartament de 2 camere zona titan, mai am 2 ani de platit rate, valuare reziduala la sfarsitul ... (vezi toată discuția)