avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu dezvoltatorul catre care platesc rate de 3 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu dezvoltatorul catre care platesc rate de 3 ani

Buna ziua,

Platesc de 3 ani rate la dezvoltator pentru un apartament de 2 camere zona titan, mai am 2 ani de platit rate, valuare reziduala la sfarsitul celor 5 ani in total, pana sa devin proprietar pe acest imobil. Pana atunci am cu dezvoltatorul doar o promisiune de vanzare- cumparare.

De jumatate de an am observat in apartament zone de parchet umflat si pereti care se cojesc. Am chemat instaltor care a facut proba instalatiei termice pentru ca acolo parea sa fie problema. S-a descoperit ca tevile care pleaca din centrala pana la calorifere (prin sapa) nu sunt izolate termic, asa cum ar fi fost normal, si de acolo si condesul, mai mult de atat undeva exista o fisura/lipitura a tevii, pentru ca podeaua se umezeste.

Dezvoltatorul refuza orice discutie fiind si ironic. Initial mi s-a zis ca va veni cineva sa vada si sa rezolvam, ulterior nimeni nu mai raspunde la telefon, pe email m-am lovit de ironia lui.

Pe cale legala care sunt sansele ca dezvoltatorul sa suporte reparatiile? sau recuperarea banilor platiti pana acum catre el.

Apartamentul este de nelocuit in prezent.

Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Discutati cu un avocat, poate va ajuta o notificare de chemare in instanta pentru vicii ascunse...daca nu...v-a trebui sa mergeti in instanta...
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai un avocat va poate sfătui ce varianta sa alegeți după ce va studia clauzele cuprinse in antecontractul de vanzare cumpărare .Este indicat sa faceti câteva fotografi,i sa obțineți un deviz de la o firmă specializată sau chiar sa realizați o expertiza extrajudiciara specialitatea construcții sau instalații pt a avea mai multe argumente în instanta sau în negocierea cu dezvoltatorul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să formulați o acțiune estimatorie, fondată pe viciile lucrului!
Pe plan probațional, pe lângă poze, veți putea solicita și o expertiză evaluatorie a daunelor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vicii ascunse apartament nou la cheie Cosmin2411 Cosmin2411 Buna ziua,anul trecut in luna septembrie am achizitionat prin credit ipotecar un apatament la cheie si de atunci au inceput problemele(cu centrala ... (vezi toată discuția)
Infiltratie in peretii unui apartament nou, viciu ascuns? DanaMc DanaMc Buna ziua. Doresc sa ma ajutati cu informatii legate de urmatoarea situatie: In iulie 2019 am cumparat un apartament prin credit bancar, la parter, direct de ... (vezi toată discuția)
Probleme apartament in bloc nou dece84 dece84 Buna ziua. Ma confrunt cu o problema destul de grava si nu stiu de unde sa incep in rezolvarea acesteia. Am achizitionat acum doi ani un apartament intr-un ... (vezi toată discuția)