Buna ziua.
Ma confrunt cu o problema destul de grava si nu stiu de unde sa incep in rezolvarea acesteia. Am achizitionat acum doi ani un apartament intr-un imobil nou. Dupa cateva luni de la mutare, au inceput sa apara diverse probleme. Mai intai, s-a infundat scurgerea de la canalizare si toata mizeria a ajuns la mine in casa, apartamentul fiind situat la parter. Am schimbat parchetul in hol (pana acolo ajunsese mizeria) si nu am facut scandal dezvoltatorului, deoarece am vazut ce au scos cei de la canalizare de pe tevi: saci de adezivi, prosoape etc. Urmatorul episod insa m-a scos din sarite: din cauza lucrarilor necorespunzatoare la instalatia de apa, teava de apa calda a cedat si, vreme de aproape doua luni pana au descoperit ca totusi vina le apartine, apa a curs incontinuu pe masinile vecinilor, s-a infiltrat in sapa apartamentului meu si a inceput sa urce pe peretii exteriori. Mi-au spart toata baia (finisata pe banii mei, de la dezvoltator apartamentul l-am cumparat nefinisat) si holul si mi-au facut o reparatie in bataie de joc (apartamentul avand garantie timp de 2 ani de la achizitionare). Au inceput apoi sa crape peretii din hol si bucatarie, pe toata lungimea tevilor de gaz. Au urmat peretii din living si dormitor. Pe langa aceste crapaturi, au aparut si fisuri verticale ale peretilor. Acum a cazut tencuiala si am observat ca si peretele de sub tencuiala e crapat. Toata iarna am avut factura la gaz dubla fata de apartamentele similare si nu putem sa stam desculti pe parchet nici cand sunt 25 grade in casa. Le-am facut sesizare si au spus ca o sa imi vina randul la reparatii probabil peste 3 luni. Eu nu mai am nevoie de reparatiile lor de mantuiala. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a-i obliga la repararea corespunzatoare sau la reducerea pretului platit pentru aceste vicii ale cladirii. M-am gandit la o expertiza tehnica, dar, din cate stiu, este foarte costisitoare si nu cred ca as avea cum sa recuperez costurile acesteia de la dezvoltator. As putea sa depun o petitie la Inspectoratul de stat in constructii? Sau la alte institutii abilitate? As aprecia mult orice sfat. Va multumesc.
Puteti initial sesiza directia corp control din primarie si inspectoratul de stat in constructii
Pentru eventuala solutionare in instanta,este obligatoriu ca prejudiciul sa fie atestat in baza unei expertize tehice
Puteti incerca notificarea oficiala a dezvoltatorului cu termen scurt,cu obligatia de a remedia defectiunile si consecintele rezultate ca urmare a nerespectarii normelor tehnice in constructii,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Contravaloarea expertiza o puteti recupera de la dezvoltator= daca acesta este solvabil