avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Necesitate autorizatie constructie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Necesitate autorizatie constructie

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog daca pentru o renovare apartament cu schimbarea destinatiei spatiului bucatariei in dormitor si al sufrageriei in living cu bucatarie este necesara autorizatie de constructie? Practic se vor muta scurgerea de canalizare si cea de apa de pe peretele actual pe acelasi perete din sufragerie.

Alte modificari de structura - daramat pereti nu se vor face.

Multumesc!

Anca
Cel mai recent răspuns: ancavasilache , utilizator 18:19, 28 Mai 2017
Daca relocati doar traseul de apa si nu demolati pereti de rezistenta nu este necesara autorizatie de construire.
Singura problema va apare doar daca veti dori sa vindeti vreodata deoarece ar trebui sa modificati schita cadastrala intrucat nu vor mai corespunde cu schita initiala.
Insa ce veti face cu instalatia de gaz din bucatarie sau aveti butelie pentru aragaz?
Actualmente avem doua focuri pe gaz unul in bucatarie si unul la centrala in logia care comunica cu sufrageria. Teava de gaz o vom anula din bucatarie, vom merge pe plita pe curent si cuptor electric in sufragerie. Nu vom schimba nici un perete. Proiectul de gaz il vom reface astfel incat sa reflecte situatia noua. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare bucatarie în living Cosma Mariana Cosma Mariana Buna ziua, doresc mutarea bucatăriei în sufragerie iar noua camera sa o transform în dormitor. Menționez că atât plita cat și cuptorul sunt ... (vezi toată discuția)
Cadrul legal pentru sigilarea unui punct de ardere al instalației de gaze naturale Longines Longines Bună ziua, Întâmpin o situație care îmi dă bătăi de cap și întrucât nu am reușit sa găsesc niciunde explicații coerente, ma adresez ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Nici nu stiu daca postez bine unde postez...pe scurt problema e urmatoarea: Am un vecin care s-a gandit el sa schimbe destinatia ... (vezi toată discuția)